Tényleg ártalmas a mikrohullámú sütő?

Egy széles körben terjesztett körlevél szerint káros: egyrészt mert a sugárzás károsítja az élő szervezetet, másrészt pedig azért, mert a mikróban elkészített étel egészségtelen. Mi ebből az igazság? A Ködpiszkáló blog rántotta le a leplet.

A tévhiteket felszámoló blogger, dr. Csupor Dezső legfrissebb bejegyzésében idézi a neten terjedő körlevelet, ami nem kevesebbet állít, mint hogy a sugárzás nagymértékben károsítja az emberi szervezetet.

A népszerű blogger nemrégiben előadást tartott a fővárosban az étrend-kiegészítők veszélyeiről. Olvassa el az veszélyes sugárzással kapcsolatos tévhitet is eloszlatja.

Mint írja "a mikrohullámok a fémeken nem tudnak áthatolni, ezért a jól burkolt sütők környezetében a mikrohullámú sugárzás nem lehet számottevő", majd hozzáteszi, a hullámok "kijutását" hivatott meggátolni az ajtón található fémrács is, amelynek lyukain át be lehet látni, de elég kicsik ahhoz, hogy a mikrohullámok ne jussanak ki. "Így tehát - ha a sütő borítása ép - a mikró környezetében nagyon kicsi a sugárzás intenzitása (ezt egyébként szabványok is előírják). Ha kinyitjuk az ajtót, a hullámokat generáló magnetron azonnal kikapcsol, a sugárzás megszűnik. Rendeltetésszerű használat esetén kizárt, hogy egy mikrosütőt használó egészsége károsodjon. A 'mikrohullámú betegség' létezését egyébként az is kétségessé teszi, hogy még az új orvosi szakkönyvekben sem található ilyen címszó. Ilyen betegség nincs is" - zárja le a kérdést a szerző.

A körlevél további elemzéséért kattintson a Ködpiszkáló posztjára !

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: