Van, ahol iskolákat zárnak be az elnéptelenedés miatt

Tavaly 726 ezerrel 125,9 millióra csökkent Japán lakossága. Ilyen mértékű fogyásra nem volt példa az összehasonlítható adatok rendelkezésre állása óta.

A múlt évben a Japánban élő japánok száma 619 ezerrel 123,2 millióra esett, a külföldieké 107 ezerrel 2,7 millióra, ez utóbbiaké a pandémia miatt – közölte a japán belügyminisztérium. Az elhalálozottak száma 2021-ben 1,4 millióval rekordot döntött, a halálozást minden korábbinál kevesebb, 810 ezer születés ellensúlyozta.

Japán, Japán lakossága, népességfogyás
2021-ben minden korábbinál kevesebben születtek Japánban. A fotó illusztráció, forrás: Getty Images

A világ harmadik legnagyobb gazdaságát működtető Japán lakossága 13 éve egyhuzamban fogyatkozik. Az alacsony népszaporulat és a bevándorlók nagyon alacsony száma miatt a szigetország lakossága minden más ipari országénál jobban öregszik – írja a dpa nevű német hírügynökség.

A 65 éves vagy annál idősebb lakosok aránya 0,27 százalékponttal tovább emelkedett tavaly, és elérte a rekordnak számító 29 százalékot. Az aktív korúak aránya 0,1 százalékponttal 58,99 százalékos mélypontra süllyedt. A hírügynökség szerint egész földsávok ürülnek ki, házak milliói állnak üresen és omladoznak, iskolákat zárnak be.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: