Szokások, amelyek észrevétlenül károsíthatják bőrünket

Néhány rossz szokás úgy károsíthatja a bőrünket, hogy ennek nem is vagyunk tudatában.

Egy tál zabpehely reggelire egészséges és szuper napindító. Viszont ha mindennap ezt esszük, nem biztos, hogy hálás lesz a bőrünk érte, mert így megeshet, hogy bizonyos alapvető tápanyagokból nem jut elég a szervezetünkbe. Az eredmény: bőrünk túlságosan kiszáradhat és hámlani kezdhet - írta a Bright Side.

arc
Rosszul hat a bőrre, ha minden reggel ugyanaz az arcápolási rutinunk. Fotó: Getty Images

Rossz szokások

Egy hosszú, forró zuhany - különösen a téli napokon - nagyon jól tud esni reggelente, de ez is egy olyan szokás, ami ha mindennapossá válik, akkor nem feltétlenül tesz jót a bőrünknek. A forró víz ugyanis károsíthatja a bőrfelszín természetes védőrétegét, amelynek egyik fontos feladata, hogy segítsen a bőrben tartani a nedvességet. Emiatt a bőr túlságosan kiszáradhat, és a bőr öregedési folyamatai is felgyorsulhatnak. Az arc bőrének különösen rosszat tesz a túl meleg víz, mert a szárító hatás mellett túlságosan kitágíthatja a bőrben futó apró hajszálereket is.

Sokan nem tudják elképzelni a reggeleket kávé nélkül, de minden reggel éhgyomorra kávézni nem túl jó ötlet. Mivel a kávéban található koffeinnek vízhajtó hatása van, enyhe dehidratációt okozhat, emiatt a bőrön keresztül nehezebben ürülnek ki a testből a különféle méreganyagok. Emellett ez is hozzájárulhat a bőr kiszáradásához, amitől az apró (és kevésbé apró) ráncok feltűnőbbé válhatnak, így pedig a bőr öregebbnek tűnhet.

Nem jó szokás az sem, ha reggelente csak akkor használunk fényvédőt (különösen az arcunkra), ha tudjuk, hogy egész nap a szabadban leszünk. Ha irodai munkát végzünk, és nem vagyunk sokat a szabadban, akkor is érdemes mindennap gondoskodni a bőr megfelelő fényvédelméről, különösen, ha sok időt töltünk az autóban, vagy ablak mellett ülünk.

Az arcápolási rutinon is sok múlik

Szintén rosszul hathat a bőrre, ha minden reggel ugyanaz az arcápolási rutinunk. Évszakoktól függően változhat ugyanis a bőr állapota, ami azt jelenti, hogy másfajta termékekre lehet szüksége. Erről érdemes lehet bőrgyógyásszal , bőrápolási szakértővel konzultálni, aki segíthet kiválasztani az aktuális bőrállapotnak megfelelő termékeket.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: