Szigorodhat a védettségi igazolványok hosszabbítása

A kormány vélhetően ezzel is a harmadik oltásra buzdít, hiszen a vakcina védőereje 4-6 hónap után jelentősen csökken, és az oltások többségét június végéig adták be.

A kormány vizsgálja, hogy a védettségi igazolványok lejárjanak-e a második oltást követő 6-7 hónappal, de döntés egyelőre nem született erről - mondta Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságában hétfőn. Hozzátette: több oltási akcióhetet is szerveznek a közeljövőben.

orb
Orbán Viktor felmutatja a magyar védettségi igazolványt Londonban. Fotó: Getty Images

A jelenlegi uniós gyakorlat szerint a védettségi igazolványok kilenc hónapos lejárattal működnek. Ha a kormány ezt 6-7 hónapra tervezi leszállítani, az szigorúbb lesz, mint az uniós gyakorlat. Vélhetően ezzel is a harmadik oltás felvételére szeretnék ösztönözni a lakosságot, hiszen a vakcina védőereje 4-6 hónap után jelentősen csökken, és az oltások többségét június végéig adták be - írta a Portfólió.

Rogán Antal hangsúlyozta: Magyarország elsőként tudott újraindulni az oltásoknak köszönhetően, most az a legfontosabb, hogy minél többen felvegyék a harmadik oltást, a koronavírus-járvány ötödik hullámát ugyanis csak akkor lehet megelőzni vagy ellaposítani. Ennek érdekében a kormány decemberben és várhatóan januárban is újabb oltási akcióheteket, illetve "névre szóló" kampányokat szervez az egészségügyi hatóságokkal együttműködve, ahogy tette eddig is.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: