Nagyon veszélyesek a "természetes" potencianövelők

Egy friss tanulmány szerint ijesztően nagy arányban tartalmazzák erekciós problémák kezelésére javallott gyógyszerek mesterséges hatóanyagait a növényi alapú készítményként forgalomba kerülő vágyfokozók - adta hírül a Hamisítás Elleni Testület (HENT).

A szakértők szerint a hamisított szerek rendre a megengedettnél nagyobb dózisban tartalmaznak csomagoláson fel nem tüntetett hatóanyagot.

A potencianövelők nagy arányban tartalmaznak olyan mesterséges összetevőket, mint például a kék pirula hatóanyaga. A kutatók szerint ezek a készítmények a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, veszélyes hamisítványok.

Töltse ki potenciatesztünket, és kiderül, fenyegeti-e a probléma! Legyen őszinte! Ha a potenciazavarról és annak kezeléséről, illetve más férfiproblémákról olvasna, ajánljuk rovatunkat a témában! Ajánljuk interjúnkat az urológus szakemberrel, aki a probléma kezeléséről részletesen beszél. A kutatást végző szakemberek 58 termékből származóan 91 mintát elemeztek. A vizsgálatok eredményei szerint bár a vizsgált termékek közül 57 csomagolásán is az szerepelt, hogy a készítmény kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, a minták 81 százalékában mégis tadalafilt, szildenafilt, illetve más - az amerikai gyógyszerhatóság által kiadott forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező - mesterséges összetevőt találtak. A laborvizsgálatok szerint ráadásul a "növényi" készítményekben kimutatott hatóanyagok mennyisége több esetben meg is haladta a hatóságilag engedélyezett mértéket.

A kutatást vezető Neil Campbell, a Pfizer szakembere szerint a vizsgált minták között hét olyan mintát is találtak, amelyek kizárólag ismeretlen eredetű összetevőt tartalmaztak.

A vizsgált készítmények recept nélkül megvásárolható termékek voltak, ám a tadalafil és a szildenafil, illetve a kék vágyfokozó mellett más, hasonló gyógyszerek hatóanyaga, amelyek alkalmazása csak orvosi felügyelet mellett lehetséges.

A kutatás eredményeire hivatkozva a Yahoo News beszámolója kiemeli továbbá azt is, hogy a vizsgált készítmények esetében számos minőségi hiányosságot is feltártak. Egyes termékek csomagolásán nem szerepelt gyártási szám, lejárati dátum, a gyártó több esetben nem volt azonosítható, és előfordult, hogy ugyanazon készítményből származó két minta is eltérő tulajdonságokat mutatott.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: