Megmozdult a hullazsákban a sanghaji beteg

Tévesen hitték halottnak a sanghaji idősotthon egyik lakóját. A hibára az után derült fény, hogy a halottasház furgonjába tett hullazsákban mozogni kezdett az idős ember.

Hat ember ellen indult nyomozás Sanghajban az után, hogy a helyi idősotthon egyik lakóját tévesen halottnak nyilvánították - írja a Guardian. Az idős embert hullazsákba helyezték és a halottasház furgonjával éppen elszállították volna, amikor megmozdult. Az eset országszerte komoly felháborodást váltott ki, sokak szerint az egészségügy túlterheltsége miatt történhetett meg ez a súlyos hiba.

A néhány napja történt esetről készült videó gyorsan terjedni kezdett az interneten. A felvételen védőruhát viselő egészségügyi dolgozók láthatók, akik a halottasház furgonjából egy hullazsákot húznak ki. A zsákot kinyitva aztán észrevették, hogy a halottnak hitt ember valójában még életben van.

Az eset kapcsán vizsgálat indult, az érintett idősotthon nyílt levélben kért bocsánatot az eset miatt. A temetkezési vállalat azonban megdicsérte dolgozóit, amiért azok figyelmesek voltak, és észrevették, hogy az idős ember még nem hunyt el. Jutalmul fejenként ötezer jüant, vagyis nagyjából 280 ezer forintot osztott ki a dolgozóknak.

Az állami média szerint az idős beteget kórházba szállították, és jelenleg is kezelés alatt áll. Az incidens sokkolta az embereket Sanghajban, amit a koronavírus újabb járványhulláma miatt április elsejétől szinte teljesen lezártak. Az izoláció miatt a városban lakó, több mint 26 millió ember élelmiszerellátása is gondot jelent.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: