Meghalt Benedek Tibor vízilabdázó

47 éves korában elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

A magyar vízilabda egyik ikonikus alakját vesztette el: súlyos betegségben elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, egyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok vízilabdázó. A sportoló néhány hét múlva, július 12-én ünnepelte volna 48. születésnapját.

Fiatalként is vezéregyéniség volt

Benedek Tibort még orvosi javaslatra iratta be a családja úszni, miután nyolcévesen gerincsérvet kapott. Az úszás nem jött annyira be neki, a labda jobban vonzotta. Már 1989-ben megjelent vele egy rövid interjú a Népszabadságban, amely az ifjúsági Európa-bajnokságon győztes magyar válogatott egyik vezéregyéniségeként méltatta.

Elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Fotó: MTI/Kovács Anikó
Elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A sportoló a KSI-ben kezdte vizilabdás pályafutását, majd 1996-ig az Újpest kötelékében játszott. Néhány évig Olaszországban folytatta tovább (először a Racing Roma, majd a Pro Recco játékosaként). 2004-ben jelentette be, hogy visszatér Magyarországra és a Domino BHSE csapata szerződtette le. 2007-től ismét visszatért az egykori olasz csapatához, ahol aktív pályafutása végéig négy olasz bajnoki címet is elnyert.

Csapatával enymás után három olimpiai aranyérmet (2000-ben Sydney, 2004-ben Athén, 2008-ban Peking) is elhozott. 2010-ben Kemény Dénes szövetségi kapitány kére meg, hogy edzőként segítse a csapat nyári felkészülését, majd három évre rá már ő maga volt a csapat szövetségi kapitánya. A posztról 2016 végén mondott le, idén májusban pedig - feltehetőleg a betegsége miatt - minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől visszavonult.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő