Lejárt élelmiszereket találtak egy budapesti üzletben

Egy budapesti diszkontban tartott helyszíni ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy az ott árusított egyes élelmiszertermékeket újracímkézték. A felragasztott címkén a lejárt, eredeti minőségmegőrzési időt jogellenesen meghosszabbították.

Egy fővárosi, egyebek mellett élelmiszert is árusító üzlet ellenőrzése során számos, jogellenesen meghosszabbított minőségmegőrzési idejű, ezért hamisítottnak minősülő élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte oldalán a hatóság. A hamisított élelmiszereket - amelyek nagyrészt édességek voltak - az üzlet eladóterében találták az ellenőrök.

élelmiszerek, hamis termékek, minőségmegőrzési idő, Nébih
Rengeteg lejárt, újracímkézett terméket találtak. Fotó: Nébih

Piacon vette a hamis címkéket

Fulladásveszély miatt visszahívtak egy zselés édességet - a részletekért kattintson ide!

A Nébih közlése szerint a helyszíni ellenőrzés során az ügyfél úgy nyilatkozott, hogy a meghosszabbított minőségmegőrzési időket tartalmazó címkéket egy piacon vásárolta, és azokat az üzletben helyezte fel a termékekre.

Nem ez volt azonban az egyetlen szabálytalanság, hiszen a fentieken túl nem nyomonkövethető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszerek is akadtak a diszkontban. A szakemberek összesen 63 tétel jogsértő élelmiszert találtak, amelyeket azonnali hatállyal kivontak a forgalomból, ismételt forgalomba hozatalukat pedig megtiltották.

Az ügyben az eljárás, valamint a bírság megállapítása folyamatban van. Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső