Koronavírus: tovább nőtt az áldozatok száma itthon

Egy nap alatt 28 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, és 4 újabb, a COVID-19-cel kapcsolatos haláleset is történt. Mutatjuk a vasárnapi friss adatokat.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3741 főre emelkedett az itthon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg is, így összesen már 486 fő halt bele a fertőzésbe Magyarországon - derült ki a koronavirus.gov.hu tájékoztatásából.

Hogyan működik a lélegeztetőgép? Cikkünkből kiderül.

A kórházból gyógyultan távozók száma 1690, az aktív fertőzöttek száma 1565 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti. 442 fő igényel kórházi kezelést, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen.

Maszkban, megfelelő távolságot tartva állnak sorba a vevők a Központi Vásárcsarnok egy árusánál, Budapesten.
Maszkban, megfelelő távolságot tartva állnak sorba a vevők a Központi Vásárcsarnok egy árusánál, Budapesten.

Szlávik: a koronavírus szinte az egész test betegsége

Dr. Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján elmondta, a koronavírus nemcsak a tüdőt támadja meg, hanem szinte az egész test betegsége. A fertőzés következtében apró vérrögök keletkeznek, amelyek eljuthatnak az agyba, a szívbe, a vesékbe, sőt a bőrbe is. Közölte, sajnos a halálesetek is ezeknek a folyamatoknak a következményei, nem pedig a direkt vírushatásnak.

Minden szabályt betartottak, mégis 40-en fertőződtek koronavírussal egy német misén - a részleteket az nlc.hu cikkében olvashatja.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció