Koronavírus: több mint kétszáz brit áldozat

Kétszáz fölé emelkedett szombatra az új típusú koronavírus okozta járvány brit halálos áldozatainak száma.

Világszerte egyre több országban bukkan fel az új koronavírus. Részletek itt.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) szombat esti bejelentése szerint az előző 24 órában 53 ember halt meg a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 megbetegedésben, valamennyien Angliában. Az Egyesült Királyság egészében így eddig összesen 233 halottja van a járványnak. Az NHS adatai szerint az utóbbi egy napban elhunyt betegek közül a legfiatalabb 45, a legidősebb 94 éves volt, és mindegyikük krónikus betegségekkel küszködött fertőződése előtt.

koronavírus, SARS-CoV-2, COVID-19, világjárvány, London, Oxford Street, Nagy-Britannia, Egyesült Királyság
koronavírus, SARS-CoV-2, COVID-19, világjárvány, London, Oxford Street, Nagy-Britannia, Egyesült Királyság

A szűréssel kimutatott fertőzések száma átlépte az ötezret. Az NHS tájékoztatása szerint szombatig az Egyesült Királyságban 72 818 szűrést végeztek és 5018 páciens szervezetében mutatták ki a COVID-19 betegséget okozó új koronavírust. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 1035-tel emelkedett a hivatalosan azonosított brit esetek száma; ez eddig a legnagyobb napi növekedés.

A brit kormány előző este bejelentett rendelete alapján szombattól országszerte zárva tartanak a pubok, az éttermek, a kávézók, a szabadidőközpontok, a mozik és a színházak, hétfőtől pedig szünetel a tanítás az iskolákban. Boris Johnson miniszterelnök közölte: bízik abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel tizenkét héten belül ellenőrzés alá lehet vonni a járványhelyzetet az Egyesült Királyságban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: