Koronavírus: több mint 8 ezer új fertőzött itthon (2)

Az elmúlt 24 órában 8394 új koronavírus-fertőzöttet és 132 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 8394 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 931 414-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 132 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 31 751-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbb elhunytak közül 5-en 50 évesek vagy annál fiatalabbak voltak - a legfiatalabb tegnapi áldozat 42 éves volt -, 8 személynek pedig nem volt alapbetegsége.

Egy egyéves kislány is belehalt a napokban a koronavírus okozta COVID-19 betegségbe. Alapbetegségként mentális betegséget tüntettek fel a járvány áldozatait felsoroló listán.

4990-en vannak kórházban

Jelenleg 83 818 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 4522-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 488-an lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 815 845 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 39 655 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 7,71 millió tesztet végeztek már el az országban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Oltópont a Kanizsai Dorottya Kórházban. Fotó: MTI/Varga György

Oltási akcióhetet tartanak

Eddig már 5,98 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 5,76 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Már Magyarországon is főként az indiai vírusmutáns (új nevén delta variáns) terjed, amely az oltatlanokra jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért még mindig fontos hangsúlyozni az oltás fontosságát.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, oltási akcióhetet szervez a kormány a kórházi oltópontokon az átoltottság további növelése, illetve a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A kampány november 22-e és 28-a között zajlik majd. Egyébként továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni az erre a célra létrehozott honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig szabadon foglalhatnak időpontot maguknak itt.

Akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, azok már a harmadik, emlékeztető dózisra is tudnak időpontot foglalni. Aki nem tud interneten foglalni, az a háziorvosánál is kérheti a harmadik adag beadását. A friss információk szerint már 1 millió 475 ezren meg is kapták az ismétlő oltást.

Országszerte kilenc városban is emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja, csökkenést egy helyszínen sem mértek.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)