Koronavírus: mobil kórház épül Kiskunhalason

Elkezdődött egy 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építése Kiskunhalason hétfőn. Várhatóan egy hónap alatt készül el.

Orosz Zoltán, a Bünetetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a helyszínen azt mondta, a kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd.

Koronavírus: ebben más, mint az influenza A járvány tavaly decemberi kirobbanása óta árgus szemmel követi a világ az új koronavírus terjedését. Noha az emberekben munkálkodófélelemérthető, a szakértő szerint az aggodalom helyett a megelőzésre kéne sokkal nagyobb figyelmet fordítani. A részetek itt.

Egy hónap alatt készülhet el a mobil kórház

Az alezredes szerint a beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak.

Munkagépek dolgoznak a járványügyi mobil konténerkórház építési munkálatainak előkészítésén Kiskunhalason
Munkagépek dolgoznak a járványügyi mobil konténerkórház építési munkálatainak előkészítésén Kiskunhalason

A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek. A kórház, amely várhatóan egy hónap alatt készül el, egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött. A beruházás költségeiről későbbre ígértek tájékoztatást.

Kapacitáscsökkenés esetén vonnák be

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője korábban elmondta, a kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapaticáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

Koronavírus: megható meglepetés érte a László Kórház munkatársait - ide kattintva megnézheti, mivel kedveskedtek a a koronavírus-fertőzötteket ellátó orvosoknak, ápolóknak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció