Koronavírus: már 50 fertőzött van Magyarországon

Újabb tíz magyar állampolgár, illetve egy külföldi szervezetében mutatták ki az új koronavírust, ezzel ötvenre emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon.

Újabb 11 beteget azonosítottak Magyarországon, ezzel 50-re nőtt a fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztatást végző koronavirus.gov.hu. A diagnosztizált betegek közül 39 magyar állampolgár, 9 iráni, egy brit, illetve egy kazah nemzetiségű. Jó hír ugyanakkor, hogy hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból.

Koronavírus: kinek jár a home office? Munkaügyi szempontból különleges helyzetet teremt a mostani koronavírus-járvány. A témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága gyűjtötte össze. Kattintson a részletekért!

A járvány új szakaszáma érkeztünk

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn arról beszélt: az adatokból is látszik, hogy a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.

Újabb betegeket azonosítottak Magyarországon. Fotó: Sergei Karpukhin\\Getty Images
Újabb betegeket azonosítottak Magyarországon. Fotó: Sergei Karpukhin\\Getty Images

Hogy a vírus terjedését lassítsa, a hét elejétől újabb szigorú korlátozásokat vezetett be a kormány. Az országhatárokat lezárták a személyforgalom elől, innentől csak magyar állampolgárok léphetnek be. Általánosan betiltottak minden rendezvényt is, a sportmérkőzéseket csak közönség nélkül, zárt kapuk mögött lehet megtartani. A mozik, színházak már kisebb létszámmal sem üzemelhetnek, illetve a kávézók és éttermek is csupán délután 15 óráig maradhatnak nyitva. Az intézkedésekről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!

Nyár derekáig eltarthat a koronavírus-járvány Donald Trump szerint. Az amerikai elnök úgy számol, július végéig, augusztusig eltart majd az új típusú koronavírus-járvány. Erről bővebben az nlc.hu oldalán olvashatunk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső