Koronavírus: ilyen lazításokra számíthatunk húsvét után

Most még mindenkit arra kérünk, hogy a koronavírus-járvány miatt bejelentett korlátozásokat tartsa be, a húsvéti időszakban is, hiszen jelenleg komoly a helyzet. Azonban azt is látjuk, hogy nem sokára túlleszünk a 3. hullámon és megkezdődhet a nyitás - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán: jó eséllyel szabad nyarunk lesz - kattintson!

Az operatív törzs a mai ülésén a nyitással kapcsolatos javaslatokról tárgyalt. A miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte, hogy változtatásra csak akkor van lehetőség, ha a koronavírus ellen beoltottak száma átlépi a 2,5 milliót. Ez valószínűleg a húsvét utáni napokban érhető el. Ezt követően ezek a változtatások léphetnek életbe:

  • a kijárási tilalom kezdete este 10 órára módosul,
  • az üzletek hajnali 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva,
  • valamennyi bolt kinyithat, azonban 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat bent,
  • a szolgáltatások pedig a március 8-a előtti szabályok alapján működhetnek tovább.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Az üzletek hajnali 5-től este fél 10-ig lehetnek majd nyitva. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Mi lesz az iskolákkal?

Az óvodák, általános iskolák és gimnáziumok a tervek szerint április 19-én nyithatnak meg. A tanárok új típusú koronavírus elleni oltását április 1-jén megkezdik, és reményeik szerint bő egy hét alatt minden pedagógust be tudnak majd oltani - jegyezte meg Gulyás.

Egy kicsit ki kell még tartani

A miniszter kitért arra is, hogy már lassan 13 hónapja szenvedjük el a koronavírus-járvány negatív hatásait, de már csak néhány hetet kell kibírnunk. Az életünk hamarosan visszatérhet a régi kerékvágásba, addig azonban mindenkinek be kell tartania a szabályokat - fűzte hozzá.

Koronavírus: hamarosan a gyerekeket is olthatják? Olvassa el a részleteket!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció