Koronavírus: így fertőtlenít a BKV

A koronavírus terjedése miatt a budapesti villamosokat és metrókat is naponta fertőtlenítik.

A járványok ideje alatt a tömegközlekedésen összezsúfolódó emberek adhatják tovább legkönnyebben a kórokozókat, emiatt a BKV Zrt. munkatársai a következő hetekben kiemelt figyelmet fordítanak a járatok fertőtlenítésére. Ennek menetéről a társaság egy Facebook-bejegyzésben számolt be.

Mint írták, a társaság egy akciótervet készített, amely a szükséges óvintézkedések mellett a takarítási és fertőtlenítési intézkedéseket is magába foglalta. A takarítási rend eddig is tartalmazta a járművek rendszeres fertőtlenítését, napi szinten azonban eddig csak a vezetőállásokban végezték ezt el.

Így lassítják a koronavírus terjedését

Hogy a koronavírus terjedését lassítsa, a társaság azokat a felületeket is minden nap fertőtleníti, amelyekkel az utasok érintkeznek. Így az eddig csak a metrókon, valamint a mozgólépcsők korlátjain alkalmazott technikát kiterjesztették a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító, nagykörúti vonalon éjjel-nappal közlekedő Combino villamosokra is. Egy olyan speciális bevonallat látják el a gyakran érintett felületeket, amely 90 százalékkal csökkenti a szennyezettség mértékét, illetve a kórokozók megtapadásának esélyét.

A közlekedési eszközökön tájékoztatót is kihelyeztek a koronavírus terjedésével kapcsolatban, A BKV munkatársainak pedig védőmaszkokat és fertőtlenítőszereket is beszereztek. Az intézkedések során a társaság folyamatosan alkalmazkodik a tisztifőorvos, a kormányzati operatív törzs, valamint a fővárosi operatív törzs javaslataihoz - írták a közleményben.

Ázsiából Európába helyeződött át a koronavírus-járvány epicentruma, a kontinensen egyre rosszabb a helyzet. Az érintett országok intézkedéseiről bővebben az nlc.hu cikkében olvashatunk!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)