Koronavírus: így fertőtlenít a BKV

A koronavírus terjedése miatt a budapesti villamosokat és metrókat is naponta fertőtlenítik.

A járványok ideje alatt a tömegközlekedésen összezsúfolódó emberek adhatják tovább legkönnyebben a kórokozókat, emiatt a BKV Zrt. munkatársai a következő hetekben kiemelt figyelmet fordítanak a járatok fertőtlenítésére. Ennek menetéről a társaság egy Facebook-bejegyzésben számolt be.

Mint írták, a társaság egy akciótervet készített, amely a szükséges óvintézkedések mellett a takarítási és fertőtlenítési intézkedéseket is magába foglalta. A takarítási rend eddig is tartalmazta a járművek rendszeres fertőtlenítését, napi szinten azonban eddig csak a vezetőállásokban végezték ezt el.

Így lassítják a koronavírus terjedését

Hogy a koronavírus terjedését lassítsa, a társaság azokat a felületeket is minden nap fertőtleníti, amelyekkel az utasok érintkeznek. Így az eddig csak a metrókon, valamint a mozgólépcsők korlátjain alkalmazott technikát kiterjesztették a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító, nagykörúti vonalon éjjel-nappal közlekedő Combino villamosokra is. Egy olyan speciális bevonallat látják el a gyakran érintett felületeket, amely 90 százalékkal csökkenti a szennyezettség mértékét, illetve a kórokozók megtapadásának esélyét.

A közlekedési eszközökön tájékoztatót is kihelyeztek a koronavírus terjedésével kapcsolatban, A BKV munkatársainak pedig védőmaszkokat és fertőtlenítőszereket is beszereztek. Az intézkedések során a társaság folyamatosan alkalmazkodik a tisztifőorvos, a kormányzati operatív törzs, valamint a fővárosi operatív törzs javaslataihoz - írták a közleményben.

Ázsiából Európába helyeződött át a koronavírus-járvány epicentruma, a kontinensen egyre rosszabb a helyzet. Az érintett országok intézkedéseiről bővebben az nlc.hu cikkében olvashatunk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső