Koronavírus: eddig 3 millió áldozatot szedett

Már 141,4 millió embert fertőzött meg és 3,01 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 80,78 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház hétfő délelőtti összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 31,66 millió igazolt esetről és 567 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India több mint 15 millió beteget és csaknem 179 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Eddig 3 millió áldozatot szedett világszerte az új kór.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már mintegy 14 millió igazolt esetről és 373 ezer elhunytról, Franciaország 5,35 millió koronavírus-fertőzöttről és csaknem 101 ezer áldozatról, míg Oroszország több mint 4,64 millió megbetegedésről és majdnem 104 ezer halálesetről adott hírt hétfő délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,4 milliót, a haláleseteké pedig a 127500-at.

Koronavírus: felerősödhet az állandó szomorúság - kattintson!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 4,26 millió megbetegedéssel és mintegy 36 ezer halottal -, Olaszország - több mint 3,87 millió regisztrált esettel és csaknem 117 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,4 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és majdnem 77 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3,15 millió fertőzöttről és 80 ezer áldozatról adtak hírt hétfőig.

COVID-19: a magzatra nem, de a kismamára veszélyes - olvassa el a részleteket!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)