Koronavírus: csalókra figyelmeztetnek

Nemcsak a koronavírus-járvány veszélyezteti fokozottan az időseket, hanem csalók is - figyelmeztet Lakatos Tibor, a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője.

A koronavírus okozta aggodalmat kihasználva csalók és nyerészkedők különböző hamis ígéretekkel keresik meg az embereket - főleg az időseket -, és fertőtlenítőszereket vagy fertőtlenítő takarítást kínálnak - ismertette Lakatos Tibor. Mint mondta, már több ilyen bejelentést is kaptak, ezért a rendőrség folyamatosan figyeli az ilyen jogellenes cselekményeket. A csalók szankciókra számíthatnak: a rendőrség büntető- vagy szabálysértési eljárásokat indít ellenük.

koronavírus, koronavírus csaló, koronavírus átverés, koronavírus-járvány, koronavírus pánik,
koronavírus, koronavírus csaló, koronavírus átverés, koronavírus-járvány, koronavírus pánik,

Szájmaszkokkal is becsaphatnak minket

Koronavírus: a bűnözők így használják ki - olvassa el a részleteket!

Ahogy már a napokban olvashatták a HáziPatika.com-on, nemrég egy szájmaszkokkal üzletelő hondurasi állampolgárságú, de Magyarországon élő csalót vettek őrizetbe. Egy amerikai cég tulajdonosa jelentette fel a csalót, aki kihasználta a koronavírus terjedése által gerjesztett pánikot. A sértett egy népszerű webáruház oldalán talált egy hirdetést, amelyben szájmaszkokat kínált eladásra egy magyar cég.

Kiderült, hogy egy valóban létező vállalat nevével és nyilvános cégadataival éltek vissza úgy, hogy az interneten megjelent hirdetésben az eredeti névhez megtévesztően hasonlító cégnevet adtak meg. Mire a rendőrséghez került az ügy, a csaló már majdnem 30 millió forintnak megfelelő valutát csalt ki a koronavírus elleni védekezni próbáló, kezdetben gyanútlan megrendelőtől.

Új szakaszban léptünk

Magyarországon egyébként már új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni védekezés. Ennek értelmében új, szigorúbb óvintézkedéseket jelentettek be. Korlátozták bizonyos bolttípusok nyitvatartását, betiltották a kulturális és sportrendezvényeket, valamint bevezették az országhatárok - magyarokat nem érintő - lezárását. A részletek korábbi cikkünkben olvashatja el.

A maradj otthon azt jelenti, hogy maradj otthon, mit nem lehet ezen érteni? - olvassa el társportálunk, az nlc.hu véleménycikkét a témával kapcsolatban!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció