Koronavírus: csalókra figyelmeztetnek

Nemcsak a koronavírus-járvány veszélyezteti fokozottan az időseket, hanem csalók is - figyelmeztet Lakatos Tibor, a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője.

A koronavírus okozta aggodalmat kihasználva csalók és nyerészkedők különböző hamis ígéretekkel keresik meg az embereket - főleg az időseket -, és fertőtlenítőszereket vagy fertőtlenítő takarítást kínálnak - ismertette Lakatos Tibor. Mint mondta, már több ilyen bejelentést is kaptak, ezért a rendőrség folyamatosan figyeli az ilyen jogellenes cselekményeket. A csalók szankciókra számíthatnak: a rendőrség büntető- vagy szabálysértési eljárásokat indít ellenük.

koronavírus, koronavírus csaló, koronavírus átverés, koronavírus-járvány, koronavírus pánik,
Ne dőljünk be a rafinált hirdetéseknek! Fotó: Getty Images

Szájmaszkokkal is becsaphatnak minket

Koronavírus: a bűnözők így használják ki - olvassa el a részleteket!

Ahogy már a napokban olvashatták a HáziPatika.com-on, nemrég egy szájmaszkokkal üzletelő hondurasi állampolgárságú, de Magyarországon élő csalót vettek őrizetbe. Egy amerikai cég tulajdonosa jelentette fel a csalót, aki kihasználta a koronavírus terjedése által gerjesztett pánikot. A sértett egy népszerű webáruház oldalán talált egy hirdetést, amelyben szájmaszkokat kínált eladásra egy magyar cég.

Kiderült, hogy egy valóban létező vállalat nevével és nyilvános cégadataival éltek vissza úgy, hogy az interneten megjelent hirdetésben az eredeti névhez megtévesztően hasonlító cégnevet adtak meg. Mire a rendőrséghez került az ügy, a csaló már majdnem 30 millió forintnak megfelelő valutát csalt ki a koronavírus elleni védekezni próbáló, kezdetben gyanútlan megrendelőtől.

Új szakaszban léptünk

Magyarországon egyébként már új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni védekezés. Ennek értelmében új, szigorúbb óvintézkedéseket jelentettek be. Korlátozták bizonyos bolttípusok nyitvatartását, betiltották a kulturális és sportrendezvényeket, valamint bevezették az országhatárok - magyarokat nem érintő - lezárását. A részletek korábbi cikkünkben olvashatja el.

A maradj otthon azt jelenti, hogy maradj otthon, mit nem lehet ezen érteni? - olvassa el társportálunk, az nlc.hu véleménycikkét a témával kapcsolatban!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)