Koronavírus: a munkahelyek megtartása a cél

A koronavírus-járvány Magyarországon is sok céget és dolgozót nehéz helyzetbe hozott. Ezért most különösen fontosak a munkahelyek megtartását célzó intézkedések.

A kormány célja, hogy megtartsa a munkahelyeket a koronavírus-járványban, és azok helyett, amelyek megszűntek, újakat teremtsen - emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának hétfő reggeli adásában.

koronavírus, koronavírus intézkedések, koronavírus korlátozások, koronavírus munkahely, koronavírus Magyarország, koronavírus gazdaság
Rendőrök járőröznek a szegedi Mars téri piacon. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Gazdaságvédelmi akcióterv

Koronavírus: nincs 100 százalék hatékonyságú teszt - a részletekért kattintson ide!

A szóvivő hangsúlyozta, hogy eddig 660 milliárd forintot különítettek el a koronavírus elleni védekezésre - többek között eszközeszerzésre -, de van egy gazdaságvédelmi akcióterv is, amelyről a következő napokban adnak majd részletes tájékoztatást a kormány tagjai. Ez az ország történelmének legnagyobb gazdaságélénkítő csomagja lesz - tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Példátlan helyzet

A mostani helyzetre nem volt példa az elmúlt évtizedekben, ezért összefogásra és a közös teherviselésre van szükség - emelte ki a szóvivő. A kormány a koronavírus elleni védekezés jegyében kihirdetett intézkedésekkel az emberélet megmentését és az egészség védelmét tartja szem előtt - tette hozzá.

A szóvivő emellett megköszönte az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus elleni küzdelem érdekében végzett munkát, majd közölte, hogy a félmillió forintos plusz juttatást még a nyár folyamán megkapják a szakemberek.

Győrfi Pál a gyerekeknek üzen legújabb videójában - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: