Koronavírus: 15 bajai lakás került vesztegzár alá

Járványügyi megfigyelést rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya Baján, a Csónak utca 12. számú lépcsőházban. Az intézkedés mintegy 30 lakót érint.

A koronavírus elleni védekezés jegyében vesztegzár alá vonták egy bajai panelház 15 lakását. A helyi önkormányzat intézkedett a lépcsőház fertőtlenítéséről, illetve igény esetén a járványügyi megfigyelés ideje alatt gondoskodik az ott lakók ellátásáról - tehát segítséget nyújt például étkezés, bevásárlás és gyógyszerkiváltás esetén - olvasható a Nyirati Klára polgármester által közzétett tájékoztatóban.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus Baja, koronavírus fertőzöttek
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus Baja, koronavírus fertőzöttek

Egy 60 év feletti nő fertőződött meg

A Népszava azt írta, a városvezetés nem adhat tájékoztatást arról, hogy ki betegedett meg, és miért van szükség a karanténra. A lap információi szerint azonban egy 60 éves nő észlelte magán a koronavírus-fertőzés tüneteit, és fertőzöttségét teszt is kimutatta. A panaszai azonban nem súlyosak, ezért a koronavírusos beteg nem szorul kórházi kezelésre.

A lépcsőház többi lakója eddig nem tapasztalt magán tüneteket, ennek ellenére két hétig mindenkit házi karanténra köteleztek, hogy megelőtték a koronavírus esetleges terjedését.

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a vírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. A részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső