Koronavírus: beteglátogatási tilalmat vezettek be a szomszédban

A romló járványhelyzet miatt Szlovákia kórházaiban ismét sorra tiltják be a beteglátogatást. Az ország egyébként fontolgatja, hogy az önként jelentkező idősek számára lehetővé teszik a negyedik oltás felvételét.

Európában egyre gyorsabban terjed a koronavírus, ezért az Európai Gyógyszerügynökség és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ júliusban ajánlást fogalmazott meg, melynek értelmében minden 60 évnél idősebb személynek ajánlott a COVID-19 elleni vakcina második emlékeztető adagjának beadása – írja az Infostart . A lap szerint Szlovákia is fontolgatja az önként jelentkező idős emberek számára a vakcina negyedik adagjának beadását. Jelenleg – életkortól függetlenül – az immunhiányos betegek kérhetik a vakcina negyedik adagját az országban.

koronavírus. koronavírus Szlovákia, koronavírus-fertőzés, COVID-19
Beteglátogatási tilalmat vezettek be több szlovák kórházban. A fotó illusztráció, forrás: getty Images

A romló járványhelyzet miatt egyébként Szlovákia kórházaiban ismét sorra tiltják be a beteglátogatást. A magyarlakta vidékeken kedden a rimaszombati, hétfőn a rozsnyói, múlt héten a galántai és a kassai kórház rendelte el, hogy nem látogathatók a kórházban fekvő betegek. A tilalom nem vonatkozik azokra a papokra, akik a súlyos vagy végső stádiumban levő betegeknek adják fel az utolsó kenetet, a szülő nő kísérőjére, valamint a kórházat elhagyó páciensért érkező kísérőre.

Szlovákiába legkésőbb augusztus elejére újabb 35 ezer csomag, molnupiravir hatóanyagot tartalmazó, COVID-19 elleni Lagevrio gyógyszer érkezik, a szállítmány értéke 23,5 millió euró. A kormány múlt szerdán döntött a további szállítmányok megvásárlásáról, hogy folyamatosan rendelkezésre álljon a betegség hatékony kezelésére szolgáló gyógyszer.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: