Így dolgozik otthonról a HáziPatika.com

A járványhelyzetre való tekintettel a HáziPatika.com szerkesztősége is úgy döntött, hogy otthonról folytatja a munkát. Cikkünkkel most arra szeretnénk buzdítani minden olvasónkat, hogy kövesse a példánkat, és maradjon otthon.

A kormány egy sor szigorú intézkedést vezetett be a napokban annak reményében, hogy így lassítható a koronavírus terjedése. Elmarad minden tömegrendezvény, bezárnak az iskolák és a kávézók, vendéglátóhelyek is korlátozott ideig lehetnek nyitva. Ezek az intézkedések azonban mind hiábavalók, ha az emberek ennek ellenére is sűrűn érintkeznek egymással és továbbadják a vírust. Mi, a HáziPatika.com szerkesztősége percről percre követjük a járvánnyal kapcsolatos történéseket, és tisztában vagyunk vele, hogy minden embernek komoly feladata van a koronavírus elleni küzdelemben. És most leginkább azzal tehetünk a legtöbbet a járvány lassításásért, ha otthon maradunk. Most megmutatjuk, hogyan oldjuk meg az otthonról való munkavégzést, arra buzdítva, aki csak teheti, éljen a home office lehetőségével.

Önkéntes karantén

Mivel a munkánkat gond nélkül el tudjuk látni, már napokkal az országos szigorítások előtt, a múlt hét közepén eldöntöttünk, hogy határozatlan ideig önkéntes karanténba vonulunk. A szerkesztőséget így mindenki a saját otthonába helyezte át, és lehetőségei szerint felkészült rá, hogy napokig, vagy akár hetekig ne hagyja el azt (csak ha nagyon muszáj).

Gyerekkel otthonról dolgozni? Ez megérne egy külön cikket - üzente Zsófi.
Gyerekkel otthonról dolgozni? Ez megérne egy külön cikket - üzeni Zsófi.

Bár a munka törvénykönyvében nincs speciális szabályozás járványhelyzet esetére, ilyenkor a közösség védelmében különösen indokolt lehet a home office tartóssá tétele, főleg az olyan munkakörökben, amelyek amúgy is elláthatók az otthonunkból. A munkahelyünkön, illetve az odavazető úton ugyanis rengeteg emberhez kerülünk közel, illetve olyan felületekkel érintkezhetünk, amelyekkel korábban a fertőzöttek is. A koronavírus pedig órákig - sőt friss tanulmányok szerint akár napokig is - képes megtapadni ezeken a felületeken, hogy aztán onnan új gazdatestben osztódhassanak tovább. Bár a tömegközlekedést elkerülhetjük, a boltba nekünk is le kell időnként szaladnunk - ha indokolatlanul nagy készleteket nem is vásároltunk fel, azért törekedtünk rá, hogy legalább néhány napra elegendő ételt vegyünk magunknak otthonra.

Béla és Hajni is az otthoni munka mellett döntött.
Béla és Hajni is az otthoni munka mellett döntött. Az arcukra van írva, mennyire örülnek.

Kint, de mégis bent - jó, ha van erkély, pláne ilyenkor!
Attila kihasználja, hogy van otthon terasz. És azt, hogy süt a nap.

Gréti nem szereti, ha munka közben zavarják.
Gréti nem szereti, ha munka közben zavarják.

Kitti már meg is barátkozott az otthoni munkavégzéssel.
Kitti már meg is barátkozott az otthoni munkavégzéssel.

Hogy az önkéntes izoláció miatti magányt is enyhítsük, a munkatársainkkal folyamatos kapcsolatban vagyunk és egymás munkáját segítve dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban beszámoljunk minden fontos történésről. Természetesen nem mindenki van egyedül otthon, egyesek - az iskolák és óvodák bezárása miatt - a gyermekeikkel, míg mások a háziállataikkal osztozkodnak az önkéntes karantén nehézségein és örömein.

A kiskedvencek is segítik Brigi és Gabi munkáját.
Brigi és Gabi a házi kedvencek által nyújtott lelki támogatást élvezik.

Andinak egy cica, Erának gyerekek és kutyák egész hada segít a munkában.
Andinak egy cica, Erának gyerekek és kutyák egész hada segít az otthoni munkában.

Kira egy szobabicikliről dolgozik, szfinx macskájának felügyelete alatt.
Kira egy szobabicikliről dolgozik, szfinx macskájának felügyelete alatt.

Sanyi Zserbóval, a tengerimalaccal dolgozik.
Sanyi Zserbóval, a tengerimalaccal dolgozik.

Ági a konyhában jelölte ki az irodáját.
Ági a konyhában jelölte ki az új irodáját.

A koronavírussal kapcsolatos hírek felfutásával egy időben elkezdtek szaporodni az álhírek, tévhitek is a témában. Mi a következő hetekben is gőzerővel dolgozunk majd azon, hogy csak a hiteles, megbízható forrásból származó információkat juttassuk el olvasóiknak.

A HáziPatika.com-on és a közösségi oldalunkon percről percre figyelemmel követheti a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókat. Ha teheti, olvassa ön is otthonról ezeket a híreket, és kerülje az érintkezést a többiekkel - ezt a járványt csak közös erővel győzhetjük le!

Koronavírus: kinek jár a home office? Munkaügyi szempontból különleges helyzetet teremt a mostani koronavírus-járvány. A témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága gyűjtötte össze - kattintson a cikkért!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra