Extrém időjárás több országban

Úgy viselkedik az időjárás a világ több országában is, mintha teljesen összekavarodott, összezavarodott volna a klíma.

Néhány nappal ezelőtt a Közel-Keleten követeltek halálos áldozatokat a villámáradások, most pedig Afrikában, a sokszor szárazsággal küzdő Szomáliában kellett több tízezer embernek elhagynia az otthonát az árvizek miatt - írja a Magyar Idők. Egy földcsuszamlás miatt Kínában pedig bányászok haltak meg, amely egy földszintes lakóépület egyik szárnyát teljesen betemette. Emellett még számos országban tombolt az utóbbi napokban extrém időjárás.

Extrém időjárás tombolt a napokban a világ számos részén
Jordániában az áradás autókat is elsodort

A lap szerint Szomáliában egész településeket öntött el a víz, országosan mintegy félmillió embert érintettek az áradások, és mintegy 170 ezer embernek kellett eddig elhagynia otthonát. A Közel-Kelet több országát pedig villámáradások sújtották a hétvégén.

Izraelben az ország déli részén az esőzések után hirtelen lezúduló vízfolyam elsodort egy tinédzserekből álló csoportot, akik közül 10-en vesztették életüket, és a 100 km-re északra fekvő Jordániában is hatalmas áradások voltak. Itt a fővárostól nem messze fekvő kisebb település utcáin autókat ragadott magával a víz.

Az Egyesült Államokban homokvihar okozott súlyos fennakadásokat a közlekedésben, amely miatt 20 jármű egymásba rohant: egy ember életét vesztette és 15-en megsérültek a balesetben. Egyiptomban szintén homokvihar dúlt több déli kormányzóságban is, ami miatt több főutat le kellett zárni.

Oroszország távol-keleti részében pedig a tűz pusztít napok óta, a katonai repülőgépek mellett helikopterek és ejtőernyősök is részt vesznek az oltásban. Itt összesen csaknem 3000 ember és 500 jármű vette fel a küzdelmet a lángokkal, de a rendkívüli erejű szél jelentősen nehezíti az oltást.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)