Életveszélyes drog terjed Magyarországon

A bika névre keresztelt dizájnerdrognak már 11 halálos áldozata van itthon.

Új kábítószer kezdett terjedni Magyarországon, a "4FMDB Bika" néven futó vegyület május végi megjelenése óta 11 ember életét követelte - írja a hvg.hu . A szer rosszullét után gyors halált okozhat, amit görcsroham, őrjöngés előzhet meg.

Egy fröccs áráért veszik a veszélyes szert

Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense szerint egy miskolci, lyukóvölgyi haláleset után azonosították az új pszichoaktív anyagot először Magyarországon. A dizájnerdrogot nagyjából egy fröccs áráért lehet megvenni a piacon, az elmúlt hónapokban már 11 halálesetet kapcsoltak össze vele.

Az áldozatok többsége korábban is fogyasztott drogot, az azonban biztos, hogy az új szer miatt vesztették életüket. Az áldozatok először fáradtságra, szívtájéki fájdalomra és légzési nehézségre panaszkodtak, a halál beállta előtt görcsrohamuk volt, több esetben őrjöngeni kezdtek.

A rendőrség nagy erőkkel kezdett neki a dílerek felkutatásának, az új szert eddig 51 lefoglalásban azonosították, elsősorban az ország északkeleti megyéiben és Budapesten. Eddigi tapasztalataik szerint Miskolc bizonyos részein a legsúlyosabb a helyzet.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)