Életveszélyes drog terjed Magyarországon

A bika névre keresztelt dizájnerdrognak már 11 halálos áldozata van itthon.

Új kábítószer kezdett terjedni Magyarországon, a "4FMDB Bika" néven futó vegyület május végi megjelenése óta 11 ember életét követelte - írja a hvg.hu. A szer rosszullét után gyors halált okozhat, amit görcsroham, őrjöngés előzhet meg.

Egy fröccs áráért veszik a veszélyes szert

Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense szerint egy miskolci, lyukóvölgyi haláleset után azonosították az új pszichoaktív anyagot először Magyarországon. A dizájnerdrogot nagyjából egy fröccs áráért lehet megvenni a piacon, az elmúlt hónapokban már 11 halálesetet kapcsoltak össze vele.

Az áldozatok többsége korábban is fogyasztott drogot, az azonban biztos, hogy az új szer miatt vesztették életüket. Az áldozatok először fáradtságra, szívtájéki fájdalomra és légzési nehézségre panaszkodtak, a halál beállta előtt görcsrohamuk volt, több esetben őrjöngeni kezdtek.

A rendőrség nagy erőkkel kezdett neki a dílerek felkutatásának, az új szert eddig 51 lefoglalásban azonosították, elsősorban az ország északkeleti megyéiben és Budapesten. Eddigi tapasztalataik szerint Miskolc bizonyos részein a legsúlyosabb a helyzet.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)