Álorvosok vertek át idős embereket

Orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak, majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon - közölte Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék szóvivője.

Így csalnak a termékbemutatókon - kattintson!

A vádiratban az áll, hogy az idős sértetteket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével telefonon vagy levélben keresték meg. Az állapotfelmérés ürügyén orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők "halálos" betegségeket diagnosztizáltak a sértetteknél. A betegségek gyógyítására pedig - állításuk szerint - kizárólag az általuk forgalmazott termékek voltak hivatottak.

álorvos, átverés, félelemkeltés, idősek, halálos betegség
álorvos, átverés, félelemkeltés, idősek, halálos betegség

Félelemkeltéssel szereztek pénzt

A megtévesztett idős emberek a halálos betegségtől való félelmükben megvásárolták a sokszor több százezer forintért felkínált termékeket. Összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők. A bizonyítási eljárás február elején folytatódik a sértettek kihallgatásával. A szombathelyi, kecskeméti és érdi sértetteket - részben távmeghallgatás útján - hallgatja ki a bíróság.

Az ügynek 52 vádlottja és 345 sértettje van. A büntetőeljárás során eddig keletkezett nyomozati iratok meghaladják a 41 ezer oldalt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: