A szúnyogcsípés így nem fog viszketni

A kellemes nyári idővel és a vízparti nyaralásokkal együtt a szúnyogok is megérkeznek az életünkbe, és bizony a legtöbbünket csípik is. Az alábbi módszereket érdemes bevetni, ha már nem bírjuk elviselni a viszketést.

Denaturált etilalkohol

A gyószertárakban kapható denaturált etilalkohol nagyszerűen enyhíti a viszketést, illetve a kiváltott hisztaminreakciót . Nem csak folyadék, hanem folyadékkal átitatott kendőcskék formájában is kapható, semlegesíti a moszkítók nyálát, ami a viszketést okozza. Emellett hűsít, és fertőtlenít is, nyaralásokra mindenképpen érdemes belőle magunkkal vinni.

Veszélyes vérszívók Nyáron nem csak a szúnyogoktól kell tartanunk, hiszen egyéb vérszívók is veszélyesek lehetnek ránk. Milyen rovaroktól kell tartanunk? Az alábbi linken elolvashatja!

Jég

Egy egyszerű jégkocka is nagy segítséget jelenthet szúnyogcsípés esetén. Nemcsak a viszketést enyhíti, hanem a duzzadást, kipirosodást is megakadályozza, de legalábbis lecsökkenti, mivel a hideg hatására a bőrben lévő apró erek összehúzódnak - bár sajnos tény, hogy csak átmeneti megoldást jelent, mivel a szúnyog nyálát nem semlegesíti.

Így szüntethetjük meg gyorsan a szúnyogcsípések viszketését
Számos otthoni praktikát bevethetünk a szúnyogcsípés enyhítésére

Kalamin kenőcs

Szintén gyógyszertárakban kapható, rózsaszín anyagot tartalmazó kenőcs, amelyben cink-oxid is van, ezért remekül enyhíti a viszketést. Ami fontos, hogy naponta többször is érdemes újrakenni a maximális hatás érdekében.

Szájon át szedhető antihisztamin

Az is segíthet, ha beveszünk egy szemet valamilyen recept nélkül, gyógyszertárban kapható, antihisztamint tartalmazó tablettából. Ez különösen akkor jó, ha sok a csípés a testünkön - ilyenkor jóval egyszerűbb, mint a folyamatos kenegetés, a hatása is gyorsabb és tartósabb.

Szódabikarbóna

Egy kevés szódabikarbóna és víz keverékéből keverjünk sűrű pasztát, és kenjük be ezzel a csípéseket: azonnal enyhülni fog a viszketés. Ha sok rajtunk a csípés, akkor fürödjünk 10-20 percet egy kád vízben, amelybe negyedcsésze szódabikarbónát kevertünk.

Forrás: prevention.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: