A légszennyezés ennyire komoly probléma

Az európaiak több mint kétharmada szerint az Európai Unió nem tesz eleget a levegőminőség javítása érdekében. További intézkedésekre lenne szükség, amihez a háztartásoknak, a gépjárműgyártó és az energiatermelő vállalatoknak, a mezőgazdasági termelőknek is csatlakozniuk kell - közölte friss felmérésében az Európai Bizottság.

Bár az adatok javulást mutatnak, az emberek mégis úgy vélik, hogy az elmúlt tíz évben jelentősen romlott a levegő minősége. A válaszadók 71 százaléka szerint további intézkedések kellenének az Európában tapasztalható légszennyezettségi problémák kezelésére, és 38 százalékuk szeretne lehetőséget kapni az ilyen intézkedések véleményezésére. A válaszadók több mint 70 százaléka szerint a légszennyezéssel nemzetközi szinten kell foglalkozni.

légszennyezés, légszennyezettség, levegő minőség, rossz levegő
légszennyezés, légszennyezettség, levegő minőség, rossz levegő

Ez jelenthetne megoldást

A válaszadók többsége szerint a levegőminőséggel kapcsolatos problémák megoldásának leghatékonyabb módját az ipari és energiatermelési tevékenységekből eredő szennyezés szigorúbb ellenőrzése jelentené.

Tudja, milyen panaszokat okoz a rossz levegő? Olvassa el korábbi cikkünket!

Minden országban 50 százalékon felüli azok aránya, akik szerint sem a háztartások, sem a gépjárműgyártó és az energiatermelő vállalatok, sem a mezőgazdasági termelők, sem pedig a hatóságok nem tesznek meg minden tőlük telhetőt a levegő jó minőségének biztosítása érdekében. Tíz válaszadóból hét számolt be arról, hogy legalább egy olyan lépést tett, amelynek köszönhetően kevesebb káros anyagot bocsát ki a levegőbe. Ez nyolc százalékpontos növekedést jelent a 2017-es felmérés keretében adott válaszokhoz képest. A válaszadók többsége nem érezte magát kellőképpen tájékozottnak az országában tapasztalható levegőminőségi problémákat illetően.

A résztvevők több mint 50 százaléka gondolta úgy, hogy a légzőszervi betegségek, a szív- és érrendszeri problémák, valamint az asztma és az allergia rendkívül súlyos problémát jelentenek országukban - közölte felmérésében az Európai Bizottság.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció