A héten már nem tudunk korcsolyázni a Balatonon

A héten nem lesz elég vastag a Balaton jege a korcsolyázáshoz - figyelmeztetett Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője.

Az elmúlt napok mínuszainak és szélcsendes időjárásának köszönhetően megindult a jégképződés a nyílt vízen is, de a feltámadó szél keddre több helyen is megnyitotta a jégfelületet - mondta el Horváth Ákos.

Nem zárható ki egy újabb jegesedés

A jég vastagsága most 3-5 centiméter. A következő napokban éjszakánként továbbra is fagyni fog, de napközben egyre inkább nulla fok fölé kúszik majd a hőmérő. Péntektől a szél felerősödik és a hőmérséklet is emelkedni fog, így nincs sok esély vastagabb jégtakaró kialakulására - magyarázta a siófoki obszervatórium vezetője, aki hozzátette: sportolásra alkalmas jégre tehát a héten nem számíthatunk, de a következő hetekben még várható lehűlés, így teljesen nem zárható ki egy újabb jegesedés a Balatonon .

Így fagyott be a Balaton

Az Időkép egyébként tegnap tett közzé egy látványos videót arról, hogyan fagy be a magyar tenger. A jelenséget a portál Badacsonytomajban elhelyezett webkamerája vette fel.

A Balatonnál már nem érződött a járvány hatása Jó időszakot zártak a balatoni hotelek, már jobban teljesítettek, mint a járvány előtti évben.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: