Koronavírus: máris beindult a hazai turizmus

A pünkösdi hosszú hétvégén már újra is indult a belföldi turizmus - közölte Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.

Jellemzően múlt hét pénteken nyitott ki a szálláshelyek döntő többsége. A koronavírus-járvány lassulásának köszönöhetően országszerte szinte már minden vendéglátóegység és fürdő várja a vendégeket országosan. Az MTÜ tájékoztatása szerint kedvezőek a tapasztalatok: mind a vendégek, mind a szolgáltatók fegyelmezetten betartják az előírásokat.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus utazás, koronavírus turizmus, koronavírus szállás
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus utazás, koronavírus turizmus, koronavírus szállás

Egyre népszerűbbek a belföldi úticélok

Úgy tűnik, idén nyáron csak kevesen vállalják be a külföldi utazásokat, inkább vidékre utaznának a magyarok a tengerpartok helyett. A részletekért kattintson ide!

A mérések már hetedik hete azt mutatják, hogy a magyarok egyre inkább az országhatáron belül tervezik nyári pihenésüket - jelenleg kétharmados ez az arány. A koronavírussal kapcsolatos korlátozások enyhítése óta napról napra emelkedik a foglalások száma - emelte ki Könnyid László. Az első nagyobb hullám a pünkösdi hétvégén volt, de a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint naponta 2000-2500 új foglalás érkezik - többségében júliusra és augusztusra. A Balaton mellett valamennyi élővízhez és turisztikailag meghatározó térségbe, valamint a szálláshelyek teljes spektrumában érkeznek a foglalások - mondta a szakértő. Hozzátette, a szállodák mellett a panziók és egyéb magán szálláshelyek után is sokan érdeklődnek.

Fókuszban a biztonság

Az útnak indulóknál idén valószűleg a biztonság lesz az elsődleges szempont, ugyanakkor élményeket is keresnek a turisták. A vendégeket elsősorban az érdekli, hogy a szolgáltatók mit tesznek a biztonságukért a koronavírus-járvány idején - fogalmazott Könnyid László.

Arról is beszélt, hogy a turizmusban csaknem négyszázezer ember dolgozik Magyarországon, a szektor gerincét magyar családi tulajdonú vállalkozások adják. Ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség itthon maradásra buzdító kampányával is azt üzenik, hogy a belföldi nyaralást választók a koronavírus-helyzet miatt veszélybe került magyar munkahelyeket és a turizmusban dolgozó hazai családokat támogathatják.

Kicsi, savanyú, de megint a miénk: így indul újra az élet a bulinegyedben - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció