Koronavírus: idén nem mennek nyaralni a németek

A németek többsége nem tervez nyaralást az idén, a koronavírus-járvány ellenére mégis utazni vágyók pedig többnyire hazai üdülőhelyeket keresnek fel.

Az ARD országos köztelevízió megbízásából készített közvélemény-kutatás alapján a németek túlnyomó többsége, 87 százaléka már eldöntötte, hogy miként tölti el az idei nyári szabadságát, és már csak 13 százalék mérlegeli a lehetőségeket. A szűk többség, 51 százalék az idén kihagyja a nyaralást. A németek 35 százaléka pedig ugyan elmegy nyaralni idén, de nem külföldre, hanem az országon belül. Külföldi, de Európán belüli nyaralást a németek csupán 17 százaléka tervez, Európán kívüli nyaralásra pedig mindössze 2 százalék vállalkozik. A rendkívül gyenge hajlandóság az Európán kívüli utakra főleg annak tulajdonítható, hogy a külügyminisztérium a koronavírus-járvány miatt nyomatékosan eltanácsolja a német állampolgárokat a kontinens elhagyásától.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Németország, koronavírus nyaralás, koronavírus nyár, koronavírus utazás, koronavírus turizmus
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Németország, koronavírus nyaralás, koronavírus nyár, koronavírus utazás, koronavírus turizmus

Belföldön jó lesz a szezon

Virológus: "ne most menjünk nyaralni" - a teljes cikkért kattintson ide!

A turisztikai főszezon a napokban indul Németországban. Berlinben, Brandenburgban, Hamburgban, a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban és a 18 milliós Észak-Rajna-Vesztfáliában már el is kezdődött a nyári tanítási szünet. A Deutschlandtrend felmérésében regisztrált tendenciának megfelelően a belföldi üdülőhelyeken egyre több a nyaraló. Főleg a Balti-tengernél és az Északi-tengernél számítanak jó szezonra. Az egyik legnépszerűbb északi-tengeri nyaralóhelyen, a schleswig-holsteini Büsumban például az utóbbi évek egyik legerősebb hónapja ér véget június 30-ával, és július elején eléri a 90 százalékot a foglaltsági arány a szálláshelyeken.

Az utazás világbajnokai

Az utóbbi évtizedekben a németek rendszerint évente többször tettek rövidebb-hosszabb szabadidős utazásokat, és nem hagyták ki a nyaralást. A koronavírus-járvány előtt az utazás világbajnokaiként tartották számon őket. Az utazásszervező és utazásközvetítő vállalkozások szövetségéhez (DRV) tartozó cégek szolgáltatásait tavaly 55,2 millió ügyfél vette igénybe, és az utak mindössze 26,4 százaléka volt belföldi. A szervezett és a nem szervezett utakat együttvéve a német turisták tavaly 82,7 milliárd eurót - vagyis nagyjából 29 ezer milliárd forintot - költöttek el külföldön.

Könnyebben fertőződnek meg koronavírussal azok, akik nyáron otthon maradnak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső