Koronavírus: ezek az új, turizmust érintő szabályok

Több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő, legfontosabb aktuális járványügyi információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Amikor az új típusú koronavírus ellen beoltott magyarok száma elérte az 5,5 milliót, újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon. Megszűnt a kötelező maszkhasználat, és már védettségi igazolvány nélkül látogathatóak a szállodák, az éttermek és a turisztikai attrakciók is. Ezzel szinte egyidőben elérhetővé vált az uniós COVID-igazolvány is, amellyel szabaddá vált az utazás Európában - emlékeztetett az MTÜ.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
Fontos tisztában lenni a turizmust érintő szabályokkal. Fotó: Getty Images

Kisfilmek segítik a tájékozódást

Uniós védettségi igazolás: mennyit ér? A válaszért kattintson ide!

A turisztikai ügynökség a tájékozódás megkönnyítése érdekében több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő, legfontosabb aktuális információkat. Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik koronavírus -védőoltás beadását követő enyhítéseket. Kitértnek arra, hogy milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, a éttermekben és a turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre és az általános maszkhasználatra vonatkozóan - közölték.

A külföldieknek is nagy segítség

A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális COVID-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is. A kampány célja, hogy a koronavírus-járvány idején segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében.

A kisfilmek hamarosan több nyelven - németül, lengyelül, csehül, szlovákul, szerbül, szlovénul, horvátul, románul, spanyolul, olaszul és franciául - feliratozva is elérhetők lesznek, a Magyar Turisztikai Ügynökség YouTube csatornáján .

Koronavírus: erre elég az EU vakcinakészlete - olvassa el a részleteket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: