Kiderült, hol nyaral a magyar

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke szeretné, hogy több jó anyagi helyzetű vendéget érjen el a hazai idegenforgalom. Eközben a legtöbb magyar nyaraló Ausztriába, Szlovákiába és Ukrajnába jut el, ahol körülbelül 14 ezer forintot költ egy nap.

A gazdag turista sokat költ nálunk

A Magyar Turisztikai Szövetség elnöke szerint a fürdő- és gyógyturizmus felfuttatásával is gazdagítani lehetne Magyarország turisztikai vonzerejét, hogy több jó anyagi helyzetű vendéget érjen el a hazai idegenforgalom. Ez persze jogos, hiszen a külföldiek ezermilliárd forinttal többet költenek el nálunk, mint határainkon túl a magyar emberek.

A magyarok fele nem tud utazni 2018. július 2-án számoltunk be róla, hogy az Eurostat adatai szerint a magyarok 48,8 százaléka nem utazott sehová 2016-ban. Ennek indokaként 46,4 százalékban pénzügyi nehézségeket , 22,1 százalékban egészségügyi, 3,5 százalékban családi okokat és egyéb kötelezettségvállalásokat jelöltek meg. Az otthon maradók 15,2 százaléka munkára vagy tanulásra hivatkozott, 2,9 százaléka pedig nem kívánt semmilyen utazást tenni.

A statisztikák szerint 2017-ben szívesebben utaztak külföldre a magyarok, mint egy évvel korábban , és 10 százalékkal többet, 816 milliárd forintot költöttek el - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. Ennek kapcsán Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZ) kuratóriumának elnöke a Világgazdaságnak elmondta, az európai nyugalom, a terrorcselekmény-mentes időszak meghozta a magyar turisták utazási kedvét.

Kiderült, hol nyaral a magyar, térkép, Európa, utazás, utazás nyaralás turista pénzhiány nyár
Ausztriában, Szlovákiában és Ukrajnában nyaral a magyar?

Ausztria, Szlovákia és Ukrajna

A hazánkba érkező 22,4 millió külföldi turista tavaly összesen 1832 milliárd forintot költött el, 4 százalékkal érkeztek többen, mint 2016-ban, de 6 százalékkal nagyobb összeget hagytak itt.

A magyarok nyolctizede valamelyik európai ország felé vette az irányt, a képzeletbeli dobogón Ausztria, Szlovákia és Ukrajna foglal helyet. Az átlagos napi költések összege is emelkedett 5 százalékkal, több mint 14 ezer forintot tesz ki.

Princzinger Péter lapnak elmondta, hogy a magyarok által kivitt pénz még mindig lényegesen kevesebb, mint a külföldiek által behozott, a kettő között ezermilliárd forint a különbség. Az elnök szerint ez azért fontos, mert a turizmus elképesztő erőt képvisel a külkereskedelmi mérleg egyensúlyában, Magyarország költségvetési stabilitásához jelentősen hozzájárul.

A Magyarországra látogatók átlagosan két-három napot töltenek el, a hosszabb ideig nálunk pihenők pedig 5,5 napot, e tekintetben némi visszaesést mutat a statisztika.

"Az interneten kell vonzónak lenni"

Az MTSZ elnöke úgy látja, az interneten kell láthatónak és vonzónak lenni ahhoz, hogy a hazánkba látogató turisták tovább maradjanak és többet költsenek. Princzinger szerint az a cél, hogy a pár napot nálunk töltők legalább egy nappal tovább maradjanak, és ide tudjuk csábítani a relatíve jobb anyagi helyzetű turistákat is. Ehhez viszont gazdagítani kell a vonzerőnket, példaként említette a fürdő- és gyógyturizmus felfuttatását.

Mindeközben Horvátországig sem jut a magyar című cikkünkben 2018. július 18-án arról számoltunk be, hogy a hónap elejétől 15-ig a vendégéjszakák száma csak egy százalékkal nőtt, míg a belföldi és a külföldi vendégek száma három százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva - írta akkor a Vecernji List című horvát napilap. Ez azt jelenti, hogy hiányoznak a magyar turisták Horvátországból. Hogy ennek a pénzhiány, az időjárás vagy éppen Törökország az oka, a linkre kattintva kiderül.

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: