Így változik a fővárosi közlekedés

Mutatjuk, milyen intézkedéseket jelentett be Karácsony Gergely főpolgármester. Az új szabályok várhatóan megkönnyítik majd az autósok közlekedését.

A főpolgármester szerint a budapestiek visszajelzéseire reagáló finomhangolásokkal meg lehet teremteni a koronavírus-járvány alatt alternatívákat kínáló, egészségügyi szempontból biztonságos közlekedést.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus közlekedés
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus közlekedés

Ez változik az utakon

A Nagykörúton több helyen - a Baross utcánál, a József utcánál és a Rákóczi térnél is - módosították a lámpaprogramot az autósok érdekében. Emellett a sávok használatát is átalakították az Üllői úton a Corvin-negyednél, így mostantól telezöldnél lehet áthaladni a kereszteződésen a külön egyenes és balra kanyarodó fázisok helyett - ismertette a főpolgármester.

Átalakulnak a sávok

Koronavírus: veszélyes lehet a klíma a buszon? A válaszért kattintson ide!

Hamarosan módosul a sávok kialakítása a Teréz körúton a Nyugati tér előtt is, hogy ne torlódjon fel a forgalom a Váci úti kereszteződésnél - jelentette be Karácsony Gergely. Megjegyezte továbbá, hogy már nincs szükség az új kerékpársávok előtti terelésre szolgáló betonelemekre, így azokat eltávolítják, csak a záróvonal marad.

A főpolgármester közlése szerint további változások is jöhetnek a visszajelzések alapján. Így például az Üllői úton nemrég elvégzett kerékpárosbarát átalakításokkal kapcsolatban is várják a környéken közlekedők véleményét.

Hétfőtől fel lehet szállni a budapesti buszok első ajtaján - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: