Így néznek ki a tengerpartok a járvány miatt (2)

Brazília és Hawaii legnépszerűbb tengerpartjain is látványos változás ment végbe a koronavírus-járvány miatt.

A Copacabana Beach a világ talán legismertebb strandja, amely Brazíliában, pontosabban Rio de Janeiróban található. A partot számtalan bár, valamint gondtalan fürdőzők tömege lepte el, és még a rendőri jelenlét sem állította meg a táncot - írta meg a Travelo. A strand azonban most teljesen üres, ami egyértelműen a koronavírus-járványnak tudható be.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Brazília, koronavírus Hawaii, koronavírus utazás, koronavírus turizmus, koronavírus tengerpart, koronavírus strand, koronavírus korlátozások
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Brazília, koronavírus Hawaii, koronavírus utazás, koronavírus turizmus, koronavírus tengerpart, koronavírus strand, koronavírus korlátozások

Alig hitték el, hogy járványveszély van

Tudjuk, hol nem nyaral idén nyáron - kattintson ide a részleteket!

"Kezdetben az emberek nem hitték el, hogy járványveszély van. Összejöveteleket tartottak itt és buliztak egész éjjel. Miután az iskolákat bezárták, az emberek ide jöttek a gyermekeikkel a homokba játszani" - ismertette Fernando Melo ezredes. Tájékoztatása szerint most már az emberek többsége betartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályokat. Igaz, nincs sok választásuk, a partra tévedőket ugyanis hangosbeszélőn szólítják fel, hogy jöjjenek le a homokos tengerpartról. Most már sokat javult a helyzet, de sokan még mindig a part mentén futnak vagy sétáltatják kutyáikat.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Brazília, koronavírus Hawaii, koronavírus turizmus, koronavírus utazás, koronavírus tengerpart, koronavírus strand, koronavírus korlátozások
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Brazília, koronavírus Hawaii, koronavírus turizmus, koronavírus utazás, koronavírus tengerpart, koronavírus strand, koronavírus korlátozások

A tengerpart ikonikus szállodája, a Belmont Hotel 97 év alatt most először zárt be. A koronavírus-járvány miatt átmenetileg megtiltották a külföldiek beutazását is. A Copacabanára jellemző pezsgés tehát eltűnt, és a helyét a növekvő aggodalom vette át - írja a CNN. A helyiek csak találgatni tudják, mikor fog visszatérni az élet a megszokott kerékvágásba.

Waikiki is kiürült

A koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások következtében Hawaii egyik népszerű tengerpartja, a Honoluluban található Waikiki strand is szinte üres mostanában. Erről tanúskodik a Hawaii News Now szerdán közzétett videója is.

A tengerparton "békeidőben" mindig rengetegen vannak, főként a szörfözők és a turisták uralják. A partot felhőkarcoló hotelek szegélyezik, az idegenforgalom ezért különösen élénk. A koronavírus-járvány azonban itt is látványos nyomot hagyott.

Görögország példája megmutatja, mi várható, ha túl hamar nyitnak az országok - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció