Védi a vallás a magzatokat

A vallásos nők ritkábban választják az abortuszt, mint nem hívő társaik - írja a Social Science Quarterly. Az ok nem a hitből fakadó életvédő magatartás, hanem az, hogy a vallásos nők konzervatívabb szexuális életet élnek.

Dr. Amy Adamczyk (John Jay Büntetőjogi Főiskola) és Jacob Felson (William Paterson Egyetem) kutatócsoportja a vallás és a szexuális viselkedés, valamint a házasságon kívüli terhességek közti összefüggést vizsgálta. Azt próbálták mérni, hogyan befolyásolja a hit az abortusszal kapcsolatos magatartást.

A kutatók megállapították, hogy a hívő nők körében kevésbé népszerű a művi terhesség-megszakítás gondolata, részben azért is, mert velük ritkábban fordul elő, hogy az esküvő előtt teherbe essenek. Ha mégis, általában a hagyományos, vallásos utat választják, és inkább feleségül mennek születendő gyermekük apjához, minthogy megszabaduljanak a túl korán érkezett új élettől.

A kutatók azt is megállapították, hogy szexuális életvitelüknek köszönhetően a hívő nők ritkábban találják magukat potenciális férjjelölt nélkül, ha az esküvő előtt mégis áldott állapotba kerülnek. (Az amerikai nők körében ilyenkor a legnagyobb az esélye az abortusznak). A szerzők szerint a vallás csak az abortuszhoz való hozzáállást befolyásolja, az azzal kapcsolatos magatartást már csak kevéssé, azaz az abortuszon áteső vallásos és nem vallásos nők hasonlóan élik meg azt.

Forrás:
Medipress hírszolgálat

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció