Szomorúan is lehet fogyni!

A major depresszióban szenvedő nők ugyanolyan sikerrel fogyhatnak, mint az egészségesek- derült ki egy új amerikai tanulmányból.

Dr. Evette J. Ludman, a Közösségi Egészségügyi Kutatóintézet vezető kutatója munkatársaival 190, 40 és 65 év közötti nőt vizsgált, akiknél a testtömegindex (BMI) 30 vagy annál magasabb volt. A csoport 65 tagja szenvedett major depresszióban. A résztvevők egy egyéves súlycsökkentő programban vettek részt, amely magában foglalt 26 csoportos terápiát is.

Korábbi kutatások arra utaltak, hogy a depresszió rontja az ilyen programok kimenetelét, éppen ezért zárják ki általában a depressziósokat. "Azt vártuk, hogy a depressziós nők kevesebbet fogynak, ritkábban jönnek el a csoportos foglalkozásokra, többet esznek és kevesebbet mozognak majd" - mondta el Ludman.

Ezzel szemben a két csoport között nem tapasztaltak jelentős különbséget a fogyás tekintetében, azonban azok a nők, akik több foglalkozáson jelentek meg, depressziótól függetlenül többet fogytak, és a depresszió nem befolyásolta a csoportos terápián való részvételt sem. Mivel az elhízás számos egészségügyi kockázattal jár, minden túlsúlyos embert be kellene vonni hasonló programokba és segíteni nekik, hogy végig is csinálják azt, írták a szerzők.

A cikk a Behavioral Medicine folyóirat téli kiadásában olvasható.

Forrás: Medipress hírszolgálat
Animáció: HáziPatika.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció