Rákot okozhatnak a génkezelt termékek!

A génkezelt termékek fogyasztása onkológiai betegségek kialakulását provokálja - jelentették be vizsgálataik eredményét orosz tudósok.

Génkezelt szójával etetett patkányoknál a reprodukciós funkciók zavarát figyelték meg, nőtt a nyugtalanság, romlott a térbeli tájékozódás. Az utódok gyengék és gyakran életképtelenek voltak, és az életben maradt patkányoknál különböző patológiai elváltozásokat találtak, köztük rákos daganatokat is. Érdekes megfigyelés volt, hogy ha patkánykölyköknek ajánlottak normál és génkezelt szóját, az utóbbit csak az étkezés végén fogyasztották el, ha a normál táplálék kevésnek bizonyult - közölte kutatási eredményeit Irina Jermakova, a biológiai tudományok doktora és Alekszandr Barinov, a Nemzeti Genetikai Biztonság elnöke annak kapcsán, hogy világszerte génmódosított termékektől mentes zónákat alakítanak ki, most éppen Moszkva vált azzá.

Az onkológiai megbetegedések számának növekedését a tudósok a génmódosított termékek növekvő fogyasztásával is magyarázzák. Feltételezések szerint ez a hatás szoros kapcsolatban áll bizonyos mérgekkel. Ugyanis a génkezelt termékek nagyobb mennyiségben tartalmaznak bizonyos "nemkívánatos" anyagokat. Elfogyasztásukkal az emberi szervezetbe is átkerülnek ezek a vegyületek, melyek kapcsolatba hozhatóak a daganatok kialakulásával. Az emberek jó szándékkal akarták megváltoztatni a természetet. Beavatkoznak a növények DNS-ébe azért, hogy ellenállóvá váljanak az időjárás viszontagságaival szemben, hogy a termelés növekedjen, hogy a gyümölcsök-zöldségek ízletesek legyenek, és ily módon megoldhassák a világon jelentkező élelmiszerhiányt. Viszont még máig nem tudni pontosan, hogy a megváltozott gének milyen hatással vannak az emberi szervezetre.

Egyelőre senki nem tudja pontosan, mennyi génmódosított adalék képes zavarokat kiváltani az emberi szervezetben. A kérdés az, hogy mi lesz akkor, ha már mindennap fogyasztunk ezekből.

Néhány tipp, hogyan kerülhetjük el a génkezelt összetevőket tartalmazó termékeket:

- Válasszunk minőségi élelmiszert, jó nevű gyártótól. Nézzük meg a termék címkéjét! Ha hiányos, akkor inkább ne vegyük meg - különösen vonatkozik ez a zöldségkonzervekre. Leggyakrabban burgonyából, szójából, kukoricából és babfélékből készített termékekben fordulhatnak elő génkezelt összetevők.

- Ha a terméken feltüntették, hogy nem tartalmaz génkezelt összetevőket, akkor azokat bátran megvehetjük.

- A nagyon olcsó termékek árát úgy tudják alacsonyan tartani, hogy génmódosított alapanyagot használnak fel a gyártás során.

- Ha a zöldség vagy gyümölcs (például paradicsom) nagyon sokáig, akár hetekig nem romlik meg, akkor az minden bizonnyal génkezelt.

Forrás: www.pravda.ru

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: