Megtalálták az örök fiatalság kulcsát

A Coloradói Egyetem kutatói két olyan anyaggal kísérleteztek, amelyek a bőr fiatalságának megőrzése mellett a sebgyógyulásban és a bőrrák megelőzésében is fontos szerepet játszhatnak.

Könnyen lehet, hogy a következő évtizedek idős embereinek már nem lesznek ráncai, ugyanis a Coloradói Egyetem kutatói azt állítják, hogy rájöttek a bőr öregedésének fő mechanizmusára, illetve arra is, hogy ezt a folyamatot mi fordíthatja vissza.

Forradalmi felfedezés

Azonosítottak egy fehérjét - a COL17A1-et -, amely forradalmasíthatja az anti-aging iparágat. Ez a protein a fiatalabb test szöveteiben nagyobb mennyiségben van jelen, de az idő múlása, a méreganyagok és a stressz következtében már egyre kevesebb lesz belőle a szervezetben - ez vezet a ráncok kialakulásához is.

A tudósok viszont gyorsan elkezdtek dolgozni a megoldáson, és két olyan szerrel végeztek kísérleteket, amelyek képesek ismét megnövelni ennek a fehérjének a mennyiségét a szervezetben.

arc, arcbőr, arckrém, ráncosodás, ráncok, öregedés, fiatalság, bőrrák,
Megtalálták a fiatalság megőrzésének, valamint a bőrrák megelőzésének kulcsát. Fotó: 123rf

A bőrrák megelőzésében is segíthetnek

Egyelőre egereken és laboratóriumban tenyésztett emberi szöveteken próbálták ki a fent említett két vegyületet - az Y27632-t és az apocynint -, élő embereken még nem. De a kutatók az eredmények láttán nagyon bizakodóak. Azt állítják, hogy nemcsak a ráncok elleni harcban lesznek bevethetőek ezek az anyagok, hanem a sebgyógyulást és a bőrrák megelőzését is hatékonyan segíthetik.

Mi a titok? A magyarázat nagyon egyszerű: az Y27632 és az apocynin az erős, egészséges bőrsejtek létrejöttét segíti, és "az erősebb győz" alapon ezek a sejtek lépnek a károsodott, illetve rákosodásra hajlamos sejtek helyébe. Ha könnyen alkalmazható megelőzési tippeket keres, kattintson ide!

A kutatók azt remélik, hogy hamarosan embereken is tesztelhetik ezeket a vegyületeket. Felmerül annak az esélye is, hogy a bőrön kívül más szervek regenerációját is segíthetik ezek az anyagok. Ezt a lehetőséget viszont még alaposan körül kell járni, amihez valószínűleg további kutatásokra lesz szükség.

Forrás: dailymail.co.uk

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)