Meglepő beszámolók halálközeli élményekről

Egy friss kutatás készítői összegezték, milyen meglepő dolgokról számolnak be azok, akiknek volt már részük halálközeli élményben.

Hosszú-hosszú ideje foglalkoztatja az embereket a kérdés, hogy vajon mi vár ránk, illetve vár-e egyáltalán bármi is a halál után. A halálközeli élmények jelensége némi fogódzkodót kínál mindennek megértéséhez. A részleteket itt olvashatja el!

35 országból összesen 1034 embert kérdeztek a kutatók arról, hogy volt-e már halálközeli élményük. Erre 289-en feleltek igennel, de közülük később csak 106 fő ért el legalább 7-es fokozatot azon a teszten, ami az értékelésre használt Greyson-skála alapjául szolgál.

Amikor lepereg az élet a szemünk előtt

Sokan arról számoltak be, hogy lepergett a szemük előtt az életük, mások úgy érezték, lebénultak. Egyesek felgyorsult gondolkodásról meséltek, néhányan pedig úgy érezték, mintha kiszívták volna a lelküket. A válaszadók mindössze 14 százaléka tartotta kellemetlennek a halálközeli élményt , 53 százalékuk viszont kimondottan kellemes, békés, nyugodt állapotként írta le. A tudósok szerint összefüggés lehet az alvás során fellépő akaratlan gyors szemmozgások, vagyis a REM és a halálközeli élmények között - sokaknál a REM fázisban fellépő, egyfajta rendellenesség lehet a halálközeli élmény érzése.

alagút, fény, halálközeli élmény, élet, halál,
Van, aki elhunyt szeretteit látta az alagút végén lévő fénynél. Fotó: 123rf

Miről számoltak be az alanyok?

Egy 37 éves résztvevő arról beszélt, hogy szülés után úgy érezte, meghalt és a mennybe került. "Hangokat hallottam, és biztos voltam benne, hogy nem térek már vissza az élők sorába. Furcsa volt. Nem éreztem az irányítást a testem felett" - mondta.

Egy másik nő, aki erőszakos bűncselekmény áldozata és túlélője, azt mondta, ő gyakran ébred fel éjszakánként arra, hogy képtelen mozogni, illetve különös dolgokat lát: szellemeket, démonokat az ajtaja előtt. "Nem tudok beszélni, sem mozogni. Ezek meg odajönnek hozzám és a mellkasomra ülnek" - tette hozzá a 28 éves nő.

Egy másik alany, aki 10 évesen majdnem vízbe fulladt egy floridai strandolás során, arról számolt be, hogy amint a hullámok egyre messzebbre sodorták, lepergett előtte az élete, és hirtelen olyan érzése támadt, mintha a lelkét kiszívták volna a testéből. Aztán megtapasztalta a korábbi elbeszélésekből már ismert sötét alagutat és nagy fényességet - itt elhunyt rokonai álltak egy kapunál, köztük az anyai nagymamája. De az egész csak néhány pillanat műve lehetett, mert nem sokkal később úgy érezte, mintha valami visszaszippantaná az alagútból, majd "visszaesett" a testébe.

Egy másik, nyolcévesen hasonló veszélybe került alany azt mondta, hogy bár az esete elég drámai, maga a halálközeli élmény nagyon különleges volt. Úgy érezte, teljes békesség veszi őt körül. "20 évvel az eset után még mindig emlékszem az egészre. Csodálatos érzés volt" - tette hozzá.

Forrás: dailymail.co.uk

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: