Koronavírus: a vérsavó lehet a gyógymód

A koronavírus-fertőzésen már átesett emberek vérsavójának terápiás felhasználási lehetőségeit kutatják a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) biztonsági laboratóriumában.

A koronavírus okozta betegség alatt ellenanyagot termel a szervezet, amely a gyógyulás után véd a fertőzéstől. A hazai laborban most arra keresik a választ, hogy mennyi ellenanyag termelődik, és az meddig marad meg a szervezetben - ismertette Kis Zoltán, a laboratórium vezetője. A védettség idejével kapcsolatban még nincs pontos adat, de egyes feltételezések szerint egy évig vagy akár még tovább is fellelhető az ellenanyag a gyógyultak vérében.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus NNK, koronavírus kezelése, koronavírus gyógymód, koronavírus ellenanyag, koronavírus vér
A buborékágy használatát mutatják be a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.Fotó: MTI/Bús Csaba

Remény a súlyos betegeknek

Egy százéves eljárást is lehetséges gyógymódnak gondolnak - a részletekért kattintson!

A laborvezető szerint olyan gyógyultakat kell keresni, akiknek a vérsavójában sok koronavírus -ellenes anyag van, mert az ő vérsavójukat fel lehetne használni a súlyos betegek kezelésére. A szakember arról is beszélt, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján több olyan vakcina van, amely az egyes fázisban tart, vagyis ártalmatlansági vizsgálatokat végeznek rajtuk, és van olyan is, amelyik már a klinikai, vagyis a kettes fázisban jár. A biológiai folyamatokat azonban nem lehet sürgetni, ezért nem várható, hogy pár hónap múlva elérhető legyen egy hatásos vakcina - vélekedett a laborvezető.

Ahogy már a HáziPatika.com is beszámolt róla, egy nap alatt 114 új beteget és 14 új áldozatot regisztráltak Magyarországon. Így már 2098 beazonosított fertőzöttről tudnak az országban, a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma pedig 213-ra emelkedett.

170 emberrel érintkezett egy koronavírusos kisfiú, de nem fertőzött meg senkit - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: