Forradalmi újítás a fogyókúrákhoz: vibráló kapszulával kísérleteznek

A diabétesz-gyógyszer után itt az új fogyókúrás csodaszer.


Enni jó, hízni viszont nem szeretnénk: ez az állandó dilemma. A MIT kutatói erre alapozva álltak elő egy új fogyókúrás szerrel, ami enyhe rezgéssel csapja be a gyomorban levő receptorokat, amelyek ezt akként érzékelik, mintha az érintett már eleget evett volna, és megtelt a gyomra - írja a Telex a technologyreview.com nyomán. Az agy pedig olyan hormonokat szabadít fel, amik a jóllakottság érzését nyújtják. A kapszula akkora, mint egy szokásos tabletta, és félórával étkezés előtt kell bevenni – végül természetes úton távozik.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

Eddig csak sertéskísérletben próbálták ki – az egyedek negyven százalékkal kevesebbet ettek a hatására.

A teljesen újszerű elgondolásra építő szer ráadásul nem is lesz elérhetetlenül drága – ígérik a kutatók, kevesebbe kerülhet például, mint az a diabétesz-gyógyszer, amit egyre többen szedtek súlycsökkentés céljából.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők lassan összeesnek, ellaposodnak, ezzel összhangban fokozatosan csökken a csapadékgócok száma. Főleg a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, Sopronnál és a Fertőnél, valamint záporok, zivatarok nyomán erős széllökések is várhatók. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.