Mérgező anyagokkal vannak teli a rúzsok!

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (Food And Drug Administration - FDA) egy nemrég publikált tanulmányából kiderült, hogy közel 400 népszerű rúzsban a korábban gondoltnál jóval több egészségkárosító hatású ólom található.

"Az ólom felhalmozódhat a szervezetben és könnyen mérgezést is okozhat, különösen a hölgyeknél, akik naponta többször is kirúzsozzák a szájukat" - mondta dr. Mark Mitchell, a kutatás egyik vezetője.

A kutatók rengeteg márkát bevizsgáltak, és úgy találták, hogy a termék ára egyáltalán nem áll összefüggésben azzal, hogy mennyire egészséges - például az egyik legolcsóbb márka tartalmazta a legkevesebb ólmot.

"Az ólom bizonyítottan hatással van az idegrendszerre. Tanulási és viselkedési problémákat okozhat" - mondta dr. Sean Palfrey gyermekgyógyász, Boston Ólommegelőzési Programjának orvosigazgatója. - "Különösen a várandós anyákra veszélyes, mert a placentán keresztül befolyásolhatja a magzat egészséges fejlődését is."

Jelenleg több civil szervezet is kampányol azért, hogy az FDA kezelje szigorúbban a rúzsokban található ólom kérdését, például határozzanak meg engedélyezett maximumot. A nagy gyártókat és kozmetikai cégeket pedig arra kérik, hogy változtassák meg a termékeik formuláját.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció