Tényleg gyógyít a zene

Ed Buckley egy súlyos autóbaleset során szerzett agysérülésekből a Coldplay segítségével gyógyult meg.

Minden rajongó számára hihetetlen érzelmekkel teli az a pillanat, amikor találkozik kedvenceivel, azonban Ed Buckley (22) története talán mindnyájuknál meghatóbb. Hosszú út vezetett ahhoz az alkalomhoz, amikor Ed egy londoni díjkiosztó gálán meglátogathatta a Coldplay énekesét, taxi . Ezt követően a fiú hat hónapos kómába esett, a jelentkező görcsös rohamok következménye akár fatális is lehetett volna, így a szülők már a legrosszabbra készültek.

Egy nemrég végzett felmérés szerint a zene képes elterelni a szorongásos betegségekkel küzdők figyelmét a fizikai fájdalomról. Részletekért kattintson ! A negatív kilátások ellenére Ed végül magához tért, azonban nem volt képes beszélni, járni, sőt a legelemibb cselekvések kivitelezése is nehézséget jelentett számára. Emellett a központi idegrendszer károsodása miatt emlékezetét is elvesztette. Mára szerencsére minden probléma megoldódott, ehhez pedig egy alternatív módszert használt: a zeneterápia erejét. Először csupán hallgatta kedvenc zenekara, a Coldplay számait, mire a ködön keresztül felsejlett saját neve.

Gyógyít a zene

Később már tolószékhez kötve próbálta zongorán lejátszani az együttes akkordjait - melyeket még a baleset előtti zeneórákon tanult. Mielőtt még beszélni, vagy járni tudott volna, elsőként beugrott neki a Beatles Coldplay , és ahogy egyre jöttek az akkordok, a járás és az emlékek rehabilitációja is haladt. A zene segítségével más koncentrációs állapotba került, és ez megnyitotta az agya előtt az utat.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Dr. Google beelőzte Dr. House-t - ömlik a pénzünk a magánegészségügybe
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

Az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott valószínű több helyen zápor, zivatar. Nyugat felé haladva csökken a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye. Az északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet. Szerdán hidegfronti hatás lesz a domináns az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra