Tényleg gyógyít a zene

Ed Buckley egy súlyos autóbaleset során szerzett agysérülésekből a Coldplay segítségével gyógyult meg.

Minden rajongó számára hihetetlen érzelmekkel teli az a pillanat, amikor találkozik kedvenceivel, azonban Ed Buckley (22) története talán mindnyájuknál meghatóbb. Hosszú út vezetett ahhoz az alkalomhoz, amikor Ed egy londoni díjkiosztó gálán meglátogathatta a Coldplay énekesét, taxi . Ezt követően a fiú hat hónapos kómába esett, a jelentkező görcsös rohamok következménye akár fatális is lehetett volna, így a szülők már a legrosszabbra készültek.

Egy nemrég végzett felmérés szerint a zene képes elterelni a szorongásos betegségekkel küzdők figyelmét a fizikai fájdalomról. Részletekért kattintson ! A negatív kilátások ellenére Ed végül magához tért, azonban nem volt képes beszélni, járni, sőt a legelemibb cselekvések kivitelezése is nehézséget jelentett számára. Emellett a központi idegrendszer károsodása miatt emlékezetét is elvesztette. Mára szerencsére minden probléma megoldódott, ehhez pedig egy alternatív módszert használt: a zeneterápia erejét. Először csupán hallgatta kedvenc zenekara, a Coldplay számait, mire a ködön keresztül felsejlett saját neve.

Gyógyít a zene

Később már tolószékhez kötve próbálta zongorán lejátszani az együttes akkordjait - melyeket még a baleset előtti zeneórákon tanult. Mielőtt még beszélni, vagy járni tudott volna, elsőként beugrott neki a Beatles Coldplay , és ahogy egyre jöttek az akkordok, a járás és az emlékek rehabilitációja is haladt. A zene segítségével más koncentrációs állapotba került, és ez megnyitotta az agya előtt az utat.

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +13 °C

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan - kisebb számban északon - pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. A hőmérséklet délután 26 és 31, késő este 18, 24 fok között között alakul. Ma még melegfronti hatásokra kell számítani, de este hidegfront érkezik.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra