Házi kedvencek derítik jobb kedvre gazdáikat a kórházban

Az ontariói Juravinski kórházba beengedik házi kedvenceket, hogy súlyosan beteg embereket látogassanak meg, s javítsanak ezzel az állapotukon.

A kórház elfogadta a "Zachary mancsos gyógyítása" című programot, amelyet Donna Jenkins indított el. Őt 25 éves unokaöccse, Zachary esete ihlette meg, akit nagymértékben segítettek a kutyái a Hodgkin-limfóma elleni küzdelmében.

„Zachary kórházban volt több hétig nagyon betegen egy őssejt-transzplantáció után, és a kutyája, Chase után könyörgött. Mi beloptuk a kutyát hozzá, és láttunk, hogy milyen fantasztikus hatással volt a Zacharyra a jelenléte. Amikor Zachary rájött, hogy nem fogja túlélni a rákot, megígértette velem, hogy indítjuk ezt a szervezetet. Az első hivatalos beteglátogatásunk tavaly szeptember 15-én volt” – mesél a projekt indításáról Donna Jenkins.

Bár az állatterápiával foglalkozó szakemberek naponta látják, hogy milyen eredményesen gyógyítanak a házi kedvencek, tudományos bizonyíték még sincs a terápia hatékonyságára. Ezért kutatásokat sürgetnek. Részletek! A kórház lehetővé tette, hogy házi kedvenceket, főleg kutyákat és macskákat vigyenek be a betegekhez, akik ettől jobban érzik magukat. „Tudjuk, hogy ha a beteg láthatja a kedvencét, az javíthatja a vitális mutatóit, enyhíti a depresszióját és az elszigeteltség érzését, megnyitja a kommunikációt.

Az állatok sokat segíthetnek a beteg lelki világán

Az állatok az otthonukra emlékeztetik az ápoltakat, akik erősebben akarnak meggyógyulni, és haza akarnak térni. A látogatások hetente egyre, rendszerint egy órán át tartanak. Az állatokat természetesen alaposan megtisztítják, mielőtt bevinnék őket a kórházba, és távol tartják őket a többi betegtől.

Forrás: Bored Panda

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)