Szerelmi praktikák

Mindenki szeretne tökéletes szerető lenni, olyan élményekkel ajándékozni meg partnerét, amelyek felejthetetlenné és különlegessé teszik számára az együtt töltött időt.

A sikeres szexuális élet kulcsa minden bizonnyal az odafigyelés, a merészség és az őszinteség, a jól megragadott pillanatok, de létezik néhány olyan szerelmi praktika, mellyel izgalmasabbá, változatosabbá tehetjük szexuális életünket. Az e témával foglalkozó írások a legváltozatosabb technikákat ajánlják, egyvalamiről azonban sokszor elfeledkeznek: igazán jó partner az, aki gyöngéd és figyelmes, nem keres hibát a párja testében, viselkedésében, s ugyanakkor megragadja erotikus képzeletét. Viselkedésével és szavaival elhiteti, hogy kedvese vonzó és csábító, képes arra, hogy mellette valóban nőnek vagy valóban férfinak érezze magát.

Az előjáték

A szeretkezés "terjeszkedő" mozdulatok sorozata, a test kevésbé intim területeit érintő simogatásokkal, csókokkal kezdődik, majd csókolózással, az egész testet, az erogén zónákat is magába foglaló érintésekkel, az előjátékkal folytatódik. Az előjáték igazából a nők orgazmusának előkészítése miatt fontos, a férfiak hosszabb előjáték nélkül is könnyen eljutnak az orgazmusig - ez persze nem azt jelenti, hogy ők nem lelik örömüket a hosszabb előjátékban. A férfiak számára sokszor már a látvány is elegendő ingernek bizonyul, míg a nők mellük, csiklójuk és hüvelyük folyamatos ingerlése során jönnek izgalomba. Ha az ingerlés megszakad, az izgalom is elül, újrakezdéskor szinte a nulláról kell indulni. Éppen ellenkező hatást, azaz az izgalom fokozódását lehet elérni (a férfiaknál is) azzal, ha a simogatások egy bizonyos izgalmi állapot elérése után rövid időre elkalandoznak más testtájakra, majd visszatérve folytatódik a megkezdett ingerlés.

A szexuális felvilágosítást szolgáló irodalomnak köszönhetően ma már szinte mindenki előtt világos, hogy a csikló (klitorisz) központi szerepet játszik a nő izgalmi állapotának alakulásában. Ez az egyetlen olyan szerv, amelynek izgatása, behatolás nélkül, közvetlenül képes orgazmust kiváltani. A hatvanas évek óta a szexológusok az orgazmus minden fajtájának kiindulópontjaként értékelik, ide sorolva a hüvelyi orgazmust is. (Érdekes, hogy úgy tűnik, jelenléte mégsem nélkülözhetetlen, ugyanis a világon élő 84 millió klitorisz nélküli, operált asszony közül sokan számoltak be intenzív gyönyörérzésről.) A csikló változatos módon ingerelhető, ujjal, nyelvvel, vibrátorral, a hímvessző vagy a test nyomásával.

A simogatás művészete

Izgalom hiányában a csikló száraz marad, kevés nyállal, krémmel vagy síkosító zselével meg kell nedvesíteni, különben a simogatás durva dörzsölésként hat, ami valószínűleg még a szeretkezés folytatásától is elveszi a nő kedvét. Finoman kell tehát hozzáérni, kifejezett nyomkodás nélkül és soha nem állandóan ugyanazon a helyen, hanem elkalandozva más, közeli érzékeny területek felé is, majd visszatérni, és ritmikusan folytatni a műveletet, hogy a feszültség az orgazmusig fokozódjon. Minden nőnek más az ízlése a hely, a nyomás, a ritmus, a mozgás, a stimuláció folyamatossága és szakaszossága tekintetében. A klitorisz különböző részeinek ujjal vagy nyelvvel való érintése különböző hatást válthat ki, vannak nők, akik azt kedvelik a legjobban, ha a csikló tövét ingerlik, másoknál hatásosabb a klitorisz oldalainak vagy éppen az aljának az érintése. Néhányan az erős ingereket, dörzsölést kívánják, de a legtöbb nő a gyengédebb érintést élvezi, sőt, egyesek számára a közvetlen ingerlés szinte elviselhetetlen. A simogatás hatását a reakción lehet lemérni, a figyelmes szerető mindig megpróbálja megfejteni, minek örül a partnere. Sok nő úgy képzeli, hogy a hímvessző kézzel történő ingerlése korántsem ilyen bonyolult feladat. Pedig a férfiak elvárásai is változatosak a szorítás erőségét, a mozdulatok ritmusát illetően. A túl durva mozdulatok fájdalmat is okozhatnak, nem árt, ha a férfi is megmutatja partnerének, hogyan szeretné, ha péniszét ingerelné.

Az orális szex

Az orális közösülés, azaz a nemi szervek szájjal, nyelvvel való ingerlése, ma már gyakori és természetes szexuális tevékenységnek számít, valószínűleg kevés azoknak a pároknak a száma, akik legalábbis ne próbálták volna ki szexuális érintkezéseik során. Sok ember élvezi az orális szexet, mások inkább elkerülik, idegenkednek a kipróbálásától. Ennek az egyik leggyakoribb oka az, hogy nem értik pontosan, mit is várnak el tőlük, a másik oka pedig a gátlások és a félelem. A félelem oka legtöbbször az, hogy a partner számára kellemetlen, undorító lehet a nemi szervek íze vagy szaga, esetleg attól tartunk, hogy az ő íze és szaga hat taszítóan ránk. Ilyen esetben nagyon fontos a partner megnyugtatása, hiszen a mindennapi tisztálkodási szokások tisztán tartják a nemi szerveket, nincs rossz szaguk, a szexuális izgalom normális, egészséges illata akár izgató is lehet a partner számára. Sok nő azért vonakodik a hímvessző szájjal történő izgatásától (felláció), mert attól fél, hogy fulladozni fog partnere péniszétől, ezért jobb, ha a férfi nem erőlteti és rábízza, hogy mekkora rész ingerlésére vállalkozik. Szintén gyakori a nők attól való félelme, hogy a magömlés a szájukban történik majd meg. Ha a partnernő tart ettől, soha nem szabad erőltetni, meg kell várni, amíg magától is megbarátkozik a gondolattal. Az orális szexnek nemcsak az előjáték során van szerepe, hanem sokszor az orgazmus elérésében is. A nők nagy része úgy jut a legkönnyebben orgazmushoz, ha csiklójukat a partner a nyelvével ingerli (cunnilinguatió).

Az ún. 69-es pozíció, amikor a partnerek fordítva, fej-láb irányban helyezkednek el, lehetőséget ad arra, hogy a partnerek egyszerre adják és fogadják az ingereket. Sokak számára ez nagyon izgató, mások inkább azt szeretik, ha csak egy dologra, az adásra vagy a fogadásra kell koncentrálniuk.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő. Az előrejelzések szerint a szerdai napot kettős fronthatás dominálja majd.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra