Sok fiútestvér között nagyobb az esély a homoszexualitásra

A legújabb kutatás szerint minél több bátyja van egy férfinak, annál nagyobb a valószínűsége, hogy homoszexuális lesz.

A kutatók úgy vélik, hogy az eredmény a természet hatásának dominanciáját bizonyítja a neveltetéssel szemben. A homoszexualitás fokozott valószínűségét azzal magyarázzák, hogy a fiúgyermekkel várandós nők szervezetében olyan immunreakció indul be, ami megtámadja a magzat szexuális orientációjával összefüggő agyi területet. Ez az immunválasz minden újabb fiúgyermek születésével erősödik.

A Brock Egyetem kutatói a szaklapban közzétett kutatásukhoz közel ezer férfi adatait elemezték, akik között örökbe fogadottak illetve olyanok is szerepeltek, akik mostohatestvérekkel nevelkedtek. Kiderült, hogy a fiú mostohatestvérek nem befolyásolták a szexuális orientációt, a biológiai fiútestvérek azonban igen - még akkor is, ha a testvérek nem nevelkedtek együtt.

A homoszexualitás eredetét máig vita övezi. Az egyházközösségek jelentős része az ördög művének tekinti, a pszichiátria nem tartja betegségnek. Mi állhat a hátterében? Olvassa el cikkünket! Az egyetem kutatói szerint az eredmények a természet hatásának dominanciáját bizonyítják a neveltetéssel szemben, és megkérdőjelezik a hagyományos magyarázatokat. A kutatás azt is kimutatta, hogy minden idősebb fiútestvér harmadával növeli egy férfi lányok leszbikusságának valószínűsége között.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: