Nem létezik G-pont, de van valami más

A G-pont az a legendás erogén zóna, melynek létezése megosztja az embereket. Olasz kutatók szerint azonban – bár a G-pont valószínűleg nem létezik – még sincs minden veszve.

Az olasz orvosok most egy olyan intim területet írtak le az orvosi szakirodalomban, amely fokozott szexuális örömet okoz a nők számára. Ez azonban nem egyetlen pont, hanem annál összetettebb terület, amely a klitoriszt, a vaginát és a húgycsövet (urethra) is magában foglalja. A zónát a szakértők "rendkívül dinamikus és érzékeny struktúrákként" írják le.

A nők szexuális kielégülésének sokkal komplexebb feltételei vannak, mint a férfiakénak. Ezzel minden férfinak tisztában kell lennie! A részletekért kattintson! A szakfolyóiratban megjelent cikkükben a római Tor Vergata Egyetem kutatói Emmanuele A. Jannini endokrinológus és szexológus professzor vezetésével azt írják, hogy a nőkben a fokozott szexuális örömet kiváltó zóna sokkal összetettebb, mint egyetlen pont, és ez a terület a teljes reproduktív rendszert magában foglalja, a húgycsövet és a klitoriszt is beleértve. Az olasz orvosok úgy vélik, hogy az 1950-es évekből származó egy pontos elv túlságosan leegyszerűsíti a jelenséget.

A G-pontot a német Ernst Grafenberg nőgyógyászról nevezték el, aki 1950-ben elsőként vetette fel létezésének lehetőségét. Ezt követően 1976-ban a mérföldkőnek számító Hite Report on Female Sexuality tanulmány szerzői azt állították, hogy a nők többségében nagyrészt a klitorisz felelős az orgazmusért.

A G-pont valószínűleg nem létezik, inkább egy G-területről beszélhetünk. Fotó: Getty Images
A G-pont valószínűleg nem létezik, inkább egy G-területről beszélhetünk. Fotó: Getty Images

Jannini professzor szerint az ultrahang és a többi modern képalkotó technika mostanra lehetővé tette a nőgyógyászok és a kutatók számára, hogy kiderítsék, mi történik a reproduktív rendszer különböző részeivel a szexuális tevékenység során. Jannini professzor hozzátette, remélik, hogy eredményeik egyszer és mindenkorra lezárják a képzeletbeli G-pontról folyó vitát.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.