Nem létezik G-pont, de van valami más

A G-pont az a legendás erogén zóna, melynek létezése megosztja az embereket. Olasz kutatók szerint azonban – bár a G-pont valószínűleg nem létezik – még sincs minden veszve.

Az olasz orvosok most egy olyan intim területet írtak le az orvosi szakirodalomban, amely fokozott szexuális örömet okoz a nők számára. Ez azonban nem egyetlen pont, hanem annál összetettebb terület, amely a klitoriszt, a vaginát és a húgycsövet (urethra) is magában foglalja. A zónát a szakértők "rendkívül dinamikus és érzékeny struktúrákként" írják le.

A nők szexuális kielégülésének sokkal komplexebb feltételei vannak, mint a férfiakénak. Ezzel minden férfinak tisztában kell lennie! A részletekért kattintson! A szakfolyóiratban megjelent cikkükben a római Tor Vergata Egyetem kutatói Emmanuele A. Jannini endokrinológus és szexológus professzor vezetésével azt írják, hogy a nőkben a fokozott szexuális örömet kiváltó zóna sokkal összetettebb, mint egyetlen pont, és ez a terület a teljes reproduktív rendszert magában foglalja, a húgycsövet és a klitoriszt is beleértve. Az olasz orvosok úgy vélik, hogy az 1950-es évekből származó egy pontos elv túlságosan leegyszerűsíti a jelenséget.

A G-pontot a német Ernst Grafenberg nőgyógyászról nevezték el, aki 1950-ben elsőként vetette fel létezésének lehetőségét. Ezt követően 1976-ban a mérföldkőnek számító Hite Report on Female Sexuality tanulmány szerzői azt állították, hogy a nők többségében nagyrészt a klitorisz felelős az orgazmusért.

A G-pont valószínűleg nem létezik, inkább egy G-területről beszélhetünk. Fotó: Getty Images
A G-pont valószínűleg nem létezik, inkább egy G-területről beszélhetünk. Fotó: Getty Images

Jannini professzor szerint az ultrahang és a többi modern képalkotó technika mostanra lehetővé tette a nőgyógyászok és a kutatók számára, hogy kiderítsék, mi történik a reproduktív rendszer különböző részeivel a szexuális tevékenység során. Jannini professzor hozzátette, remélik, hogy eredményeik egyszer és mindenkorra lezárják a képzeletbeli G-pontról folyó vitát.

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +19 °C
Minimum: +5, +10 °C

A napsütéses időszakok mellett többször erősen felhős időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Élénk, erős északnyugati szél mellett 13, 19 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk. Szombaton kettősfronti hatást tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, emellett görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, többszöri rosszullét léphet fel. A fülledt időszakokban jellemző lehet a légszomj és a nehézlégzés. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.