Nem a mérettől függ a nagyság

Mi is lehetne fontosabb egy férfi számára, mint férfiasságának jelképe, azaz a saját hímtagja. Szinte nincs is olyan férfi, aki élete során ne hasonlította volna össze péniszét másokéval, és ne aggodalmaskodott volna annak mérete vagy alakja miatt.

Hitek és tévhitek a férfi hímtagról

A férfiak többségénél csupán időleges a szorongás nemiszervük mérete, formája miatt, azonban nem egy férfinél állandó frusztrációt jelent. Ők azok, akik félelmeik miatt kerülik a szexuális együttléteket, illetve bármely olyan tevékenységet, melynek során más férfiak meztelenül láthatják őket. Az ilyen férfiak ráadásul nem csupán péniszük mérete miatt érzik magukat kellemetlenül, hanem azért is, mert folyton ezen a témán rágódnak.

Hogy áll a dolog?

Van, akinek petyhüdt állapotban rövid és rugalmas felépítésű a pénisze, ami az erekció során jelentős mértékben megnő, míg másoknak petyhüdt állapotban is hosszú, ami viszont vérrel telítve sem nő sokkal nagyobbra. Az előző csoporthoz tartozó férfiak a tusolókban meglátva a másodikhoz tartozó férfiak férfiasságát, gyakran és helytelenül úgy vélik, hogy ők a normálistól eltérő, kis méretű hímtaggal rendelkeznek. Ez azonban nem így van, hiszen a legtöbb esetben mindkettő normális, csupán más felépítésű.

Átlagok-extrémek

A nyugalmi állapotban lévő péniszek mérete meglehetősen széles határok között változik, általában 5 és 10 cm között, ez azonban a legkevésbé sem befolyásolja annak vérrel teli méretét. A kutatások szerint az átlagos, nem kinyújtott méret a hímtag tövétől mérve mintegy kb. 8.5 cm, ami kinyújtva ("meghúzva") az átlagosnak mondott 12,8 cm-re nő. Sokkal kevesebb férfi számára jelent problémát az, hogy elégedetlenek férfiasságuk erektált méreteivel.

Mi tekinthető tényleg kis méretűnek?

Tulajdonképpen nincs széles körben elfogadott definíció arra vonatkozólag, hogy mi tekinthető kis méretnek, azonban a pénisznagyobbító műtéteket végző sebészek általában olyan férfiaknak javasolják ezeket a beavatkozásokat, akiknek a pénisze petyhüdt állapotban kisebb mint 4 cm, vagy felajzott állapotában kisebb mint 7,5 cm.

Az élvezetet nem centiben mérik

Téves az az elképzelés, hogy a partnerek különböző méretei csökkentik az élvezetet. A méret szerepe viszonylagos, hiszen mindenki mást és máshogyan szeret. Akik általában a méretbeli különbségekre hivatkoznak, valószínűleg egészen más okokból nem illenek össze. Persze könnyebb azzal magyarázni a nem sikerült aktust, hogy a férfinak túl kicsi a pénisze, vagy túl nagy.

A legtöbb férfi az átlagos kategóriába esik, ez azonban nem sokban befolyásolja énképüket, s nem is érzik magukat jobban ettől a tudattól sem.

Számos kutatás megerősítette, hogy a méretek nem különösebben befolyásolják a szexuális örömszerző képességeinket. Sok, határozottan kis méretű (erektált állapotban kisebb, mint 5 cm), vagy a szokásostól eltérő formájú pénisszel rendelkező férfi kifejezetten élvezetes szexuális életről számol be. A valóság az, hogy a nők sokkal inkább szenvednek attól, ha partnerüknek ilyen komplexusa van, semmint attól, hogy tulajdonképpen milyen méretű partnerük nemi szerve.

Örök kérdés a hímvessző méretének megnövelése

A szexuális tanításokat tartalmazó ősi könyvek, mint a Káma-Szútra, az Anangaranga, vagy Az illatos kert sok-sok furcsa, néhol hátborzongató receptet ad. A férfiak lingáját (hímtagját) a lehető legkülönfélébb alapanyagokból készült kenőcsökkel, olajokkal kenegetik a várva-várt eredményért. A Káma-Szútrában például azt olvashatjuk, hogy egy egész életen át tartó megnagyobbodást köszönhetünk a fákon élő rovarok szőrzetének. A bölcsek maguk is "sákának", rovaroktól származó daganatnak nevezik ezt, ami valószínűleg egy olyan csípés eredménye, ami maradandó károsodásokat is okozhat. Az illatos kert egyik legegyszerűbb tanácsa a vizes kézzel való dörzsölgetés, egészen addig, amíg a hímvessző a vértől ki nem pirul, és meg nem nő. A különböző csodakenőcsök, csodaszerek alkalmazása nem hozhat tartós eredményt, az azonban nem árt, sőt hasznos lehet, ha a péniszt rendszeresen tornáztatjuk, azaz masszírozzuk, ingereljük, és nem utolsó sorban használjuk. Kedvezően hat méretének teljes kifejlődésére, izmosabb lesz, jobban telítődik vérrel, ha helyzet úgy kívánja. Ha ez még nem elegendő, meg kell ismerkedni a pénisznövelő plasztikai sebészeti beavatkozások lehetőségeivel.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció