Megsérült szex közben? Segítünk!

Begörcsölt, megroppant vagy becsípődött? Lefejelte az ágyat vagy lenyúzta a térdét? Az aktus után hüvelyvérzést tapasztalt? Vegyük komolyan a szex közben szerzett sérüléseket is!

Nem kell feltétlenül heves szexuális aktus, különleges helyszín, extrém pozitúra vagy segédeszköz ahhoz, hogy az intim együttlét alatt megsérüljünk. Ezt bizonyítja egy felmérés is, mely szerint a szexuálisan aktív brit népesség több mint fele szenved el kisebb-nagyobb sérüléseket szex előtt, alatt és után. A www.OnePoll.com által végzett kutatásból az is kiderül, hogy a válaszadók 5 százaléknak még betegszabadságot is ki kellett vennie a félresikerült kaland miatt. Nem véletlenül: az intim együttlét alatt szerzett sérüléseket nem szabad elbagatellizálni!

A leggyakoribb sérülések Az ágyakrobatika nem veszélytelen sport, a közben szerzett sérülések pedig nem feltétlenül csak egy adott aktus végét jelenthetik, hiszen ha nincs szerencsénk, a kaland után napokkal is hátráltathat minket a fájdalom. A leggyakoribb sérülések között szerepelnek a kelleténél erősebbre sikerült karmolások és harapások, de nem ritkák a húzódások, zúzódások, ficamok sem. Vannak bizonyos pózok is, amik nem veszélytelenek az emberi testre nézve, például adott testtartásban könnyen beverhetjük a fejünket, lefejelhetjük az ágytámlát, esetleg leeshetünk valahonnan.

A térd, a könyök és egyéb testrészek horzsolásai szinte mindennapos következményei a vad együttlétnek, amit legkönnyebben úgy védhetünk ki, ha puha felület választunk az aktushoz! Kerüljük a durva szőnyegeket, textíliákat és a kemény padlót is! Hasonlóan veszélyes terep a fürdőszoba is, ahol a csúszásveszély miatt kockázatosabb az együttlét.

A pénisz sérülései is fájdalmasak, maradandók lehetnek. Ha nem vagyunk elég elővigyázatosak, megeshet, hogy a hevesség miatt elszakad a fitymafék (a feszes bőr, amely a fitymát rögzíti a makk mögött), esetleg a nadrág kicipzárazásnál is odacsíphetünk egy darab bőrt a nagy sietségben.

A hímvessző akár meg is "roppanhat", ha a nagy szexuális izgalomban kicsúszik a hüvelyből, és a szeméremcsontnak vagy a gátnak ütközik. Ilyenkor hirtelen feldagadhat, bekékül, és azonnali jegelést kíván! Ezzel minden esetben forduljunk orvoshoz, mert minél többet hezitálunk, annál nagyobb az esély, hogy a sérülésnek hosszú távú következménye lesz.

Aktus előtt jobb, ha biztonságos környezetet teremtünk! Pakoljunk el mindent, ami útban lehet, különös tekintettel az olyan tárgyakra, mint a gyertya vagy a pohár, illetve az éles és hegyes eszközök! Az erős, intenzív behatolástól a hüvely hámja is megsérülhet, ezt akár vérzés is jelezheti. Ilyenkor azonnal fel kell függeszteni az aktust, és ha a probléma ezután is gyakran jelentkezik, a nőgyógyász tanácsát kell kikérni. A szakember ilyenkor kizárja az esetleges fertőzéseket (pl. chlamydia) és a méhnyakrák gyanúját, amik a vérzést okozhatják. Ha a leletek nem utalnak fertőzésre, a továbbiakban síkosító használatával lehet elkerülni a hasonló kellemetlenségeket.

Mit hogyan lássunk el? Sérülés esetén azonnal fel kell függeszteni az aktust! Komolyabb rándulások, ficamok esetén gyorsan gondoskodjunk megfelelő hűtésről és rögzítésről, felső végtag esetén valamilyen kendő segítségével. Ha egy nyakatekert pózban nagyon megerőltettük valamelyik ízületünket, az így szerzett ficam vagy rándulás egyetlen gyógymódja a pihentetés. Súlyos esetben érdemes megmutatni orvosnak is, és röntgen vagy más képalkotó módszer segítségével kiderül, mekkora a baj.

Gondolván a lehetséges balesetekre, érdemes kevéssé szokatlan tárgyakkal feldobni a szexuális életünket, mert a magyarázkodás a baleseti sebészeten sokkal kellemetlenebb, mint amekkora élvezetet nyújthat valamilyen extrém eszköz használata! Ne hétköznapi használati tárgyakat vonjunk be a játékba, a szexshopokban kapható kellékek kifejezetten e célra készültek, biztonságos kialakítással, bőrbarát anyagokból! Nyílt láng (gyertya, tábortűz, kandalló) okozott égési sérülést? Az égési kötszer és spray lesz segítségünkre! A kisebb horzsolásokat, karmolásokat semmiképpen ne tisztogassuk papír zsebkendővel, WC-papírral, vagy bármilyen nem steril, kezünk ügyébe kerülő anyaggal! Fertőtleníteni muszáj, és egy fedőkötéssel is érdemes ellátni. Ha a szexuális aktus valahol a természet lágy ölén zajlott, azt is gondoljuk végig, hogy a seb nem érintkezett-e talajjal, földdel. Ilyen esetben a tetanuszoltás is szóba jöhet!

Kellemetlen az is, ha a begörcsölt vádli késztet arra, hogy megszakítsuk a gyönyör perceit, de házi praktikákkal gyorsan múlik a baj. Lábgörcs esetén a lábujjakat felfelé kell húzni, lábfejjel pedig "pipáló" mozdulatokat végezni. Az izmok nyújtása, a meleg borogatás és a masszírozás is serkenti a vérellátást.

Ha egy idegen tárgyat nem tudunk eltávolítani valamely testnyílásunkból, ne kísérletezzünk, inkább hívjuk ki a mentőt! Bármennyire is kellemetlen, érdemes a valós történetet előadni, hogy diagnózis a lehető legpontosabb legyen!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció