Ezért jó, ha bevalljuk, mennyi pornót nézünk

Egy új kutatás arra világít rá, mennyire nem jó, ha a párunk nem tud arról, hogy alkalmanként pornót nézünk.

Képzeljük el, hogy a hálószobánkban vagyunk és éppen pornót nézünk laptopunkon vagy okostelefonunkon. A párunk belép a szobába. Mit teszünk? Megpróbáljuk elrejteni, hogy mit nézünk, vagy elmondjuk neki? A legtöbb ember valószínűleg elrejtené, ám ez a viselkedés nem éppen a párkapcsolatunk érdekeit szolgálja.

A Journal of Sex & Marital Therapy szaklapban nemrégiben publikált kutatásban 340, 18 és 41 év közti heteroszexuális nővel végeztek egy kutatást a témában: mindegyikük legalább fél éve élt kapcsolatban egy olyan férfival, aki legalább alkalmanként néz pornót.

Miért okoznak akkora élvezetet a gyorséttermi ételek és miért alakulhat ki pornófüggőség? A válasz a szuperstimulánsokban keresendő: bizonyos dolgok annyira eltúlzottak, hogy erősebb hatást váltanak ki az agyban, mint a normál verziójuk. Tudjon meg többet, kattintson ! A nőket kifaggatták mind saját, mind parterük pornónézési szokásairól, sőt, arra is rákérdeztek: mit gondolnak, párjuk őszinte-e velük ebben a témában. Emellett az is szerepelt a kérdések között, hogy mennyire elégedettek párkapcsolatukkal és mennyire aggasztja őket partnerük pornófogyasztása, és nem érzik-e például a megcsalás egy formájának.

A megkérdezett nők 84,4 százaléka állította azt, hogy meggyőződésük szerint partnerük őszinte velük. 10,6 százalék úgy vélte, hogy nem őszinte válaszokat kapnak, a fennmaradó 5 százalék pedig nem volt biztos ebben.

Azok nők érezték magukat a legrosszabban a kapcsolatukban és ők aggódtak a legjobban partnerük pornóhasználata miatt, akik úgy vélték, hogy partnerük nem őszinte velük. Akik úgy gondolták, partnerük őszinte, ők voltak a legkevésbé stresszesek és a legelégedettebbek: a határozatlanok ezen két csoport között helyezkedtek el.

A pornónézés felvállalása jó hatással van a párkapcsolatra

A kutatók azt is megnézték, hogy a nők közösen nézik-e a pornót partnerükkel. A nők 70 százaléka állította azt, hogy nem, 5 százalék válaszolta azt, hogy ritkán és 25 százalék mondta azt, hogy alkalmanként. A kölcsönös pornóhasználat nem korrelált megelégedettségükkel, ugyanakkor azon nők, akik ritkábban vagy soha nem néztek pornót partnerükkel, sokkal aggódóbbak voltak, mint azok, akik gyakrabban tettek így hálószobájukban.

Az eredmények arra utalnak, hogy az őszinteség a legjobb tanácsadó a pornóhasználattal kapcsolatban. Ugyanakkor nem kerülhetjük el azt a lehetőséget sem, hogy azon nők, akik úgy gondolták, hogy partnerük nem őszinte velük pornóhasználati szokásaival kapcsolatban, gondolhatják úgy is, hogy párkapcsolatuk más részeivel szemben sem őszinték: úgyhogy az eredmények inkább utalhatnak arra, hogy a nők milyen perspektívából nézik partnerük őszinteségét .

A kísérlet továbbá nem tért ki a férfiak vizsgálatára, tehát nem tudjuk, hogy a "hazugsággal" meggyanúsított férfiak tényleg hazudtak-e. Tudhatjuk azt, hogy a párkapcsolatokban az emberek néha azt látják, amit látni szeretnének és mindez elég távol eshet az igazságtól. Érdemes megjegyezni, hogy a kutatók azt sem vizsgálták, hogy a férfiak pornóhasználata mennyire sérti a nőket: a nők ugyanis a pornónézést sokszor megcsalásnak tartják.

Mindezektől függetlenül kijelenthető, hogy a szexuális szokásokkal és egyáltalán, a szexualitással kapcsolatos őszinteség és nyitottság az egészséges párkapcsolat jele.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17 °C
Minimum: +5 °C

A látási viszonyok javulnak, és a változó, időszakosan erősebben megnövekvő felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Néhol nem zárható ki gyenge eső. A délkeleti, déli szél megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, a délkeleti tájakon mérhetjük a magasabb értékeket. Időjárási frontok a mai napunkat sem keserítik meg, így a frontérzékenyeket továbbra sem terhelik tünetek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.