Ezeket biztosan nem tudta a péniszről

A legtöbb férfi bizonyára úgy gondolja, nagyon jól ismeri saját nemi szervét, ám cikkünk elolvasása után könnyen kiderülhet, hogy valójában csak keveset tud róla. Mutatjuk a legérdekesebb információkat!

Használni kell

Ahhoz, hogy a pénisz "formában maradjon", rendszeres erekcióra van szükség - mondja dr. Tobias Kohler, a Southern Illinois University School of Medicine adjunktusa. "Az egészséges állapot fenntartása érdekében szükség van arra, hogy rendszeres időközönként nagy mennyiségű vér áramoljon a szervbe, aminek hatására megkeményedik, megmerevedik, hosszában és szélességében is megnő, és megemelkedik" - így a szakember.

Érdekes tények a péniszről
Érdekes tények a péniszről. Fotó: iStock

A méret nem minden

A pénisz mérete sok férfi számára fontos. Alfred Kinsey szexkutató szerint azonban akkor sincs ok az aggodalomra, ha valakinek a legnemesebb szerve petyhüdt állapotban viszonylag kicsi. Vizsgálatai során rájött ugyanis, hogy erekció közben a kisebb pénisz akár kétszer nagyobb lehet annál, mint az a pénisz, amely petyhüdt állapotban jóval méretesebb nála.

Folyamatosan veszít érzékenységéből

Tanulmányok azt mutatják, hogy a pénisz folyamatosan veszít érzékenységéből, bár hogy mennyit, azt egyelőre nem tudják pontosan megmondani. Abban viszont egyetértenek a szakemberek, hogy a "hanyatlás" 25 éves korban kezdődik, és a folyamat 65 és 75 éves kor között éri el a mélypontot.

Nem csak nőknek "segít"

Meglepő tények a fanszőrzetről Habár testünk viszonylag apró, ráadásul - néhány ember kivételével - mások elől rejtegetett területéről van szó, a fanszőrzet kérdése mégis szinte mindenkit foglalkoztat. Számos tévhit és félreértés kering a téma kapcsán a köztudatban, beleértve az intim szőrtelenítést is. Lássuk tehát , mi a csupasz valóság.

Bár a vibrátort nőknek szóló szexuális segédeszközként tartják számon, a férfiakat is hozzásegítheti az orgazmushoz. Olyannyira, hogy speciális orvosi vibrátor segítségével még komoly gerincsérüléssel is elélvezhetnek az érintettek.

Nagyobb, mint hisszük

A férfiak tévesen hiszik, hogy pontosan tisztában vannak férfiasságuk méretével. A nemi szerv teljes hosszának több mint fele ugyanis a testen belül található. Az MR-felvételen például kifejezetten jól látható, hogy az erektált pénisz úgy fest, akár egy nagy bumeráng.

Igazi baktériumtelep

A Translational Genomics Research Institute két kutatója, lance Price és Cindy Liu genetikai tesztek segítségével azonosították a férfiak péniszén élő baktériumokat. Vizsgálatuk kimutatta, hogy összesen 42 különféle baktériumfaj él a nemi szerven. "Láthatjuk, hogy az emberi test tulajdonképpen nem más, mint egy ökoszisztéma" - magyarázza Price, majd hozzáteszi: arra is rájöttek, hogy a körülmetélt és a körülmetéletlen férfiak nemi szervén nem ugyanannyi kórokozó található.

30 százalék

A WHO adatai szerint világszerte a 15 éves vagy annál idősebb férfiak 30 százaléka van körülmetélve. Szinte az összes zsidó és muszlim vallású férfin elvégzik a beavatkozást, ők teszik ki a körülmetélt férfiak csaknem 70 százalékát. Bár máig vitatott téma, sok szakértő szerint több egészségügyi előnye is van: az érintettek kevesebb eséllyel adják át partnerüknek a szexuális úton terjedő betegségeket, illetve a péniszrák kialakulásának kockázata is jóval alacsonyabb náluk.

Forrás: webmd.com

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.